L.E.T.S

LETS…Στης Ακρίβειας!

στης ακρίβειας τον καιρό λοιπόν!

πολλά μπορεί να πεί κανείς για τη γενικευμένη κρίση, που η χώρα μας βρίσκεται και γι αυτήν όλοι μιλάμε. Άλλοι για δομική κρίση, που αυτή την φορά θα μας «ξεθεμελιώσει», άλλοι για «θεραπευτική» κρίση, άλλοι σε «διορθωτική» πορεία αναφέρονται, άλλοι για επαναφορά σε «ισορροπία» και καθώς πλούσιος ο λαός τούτος σε «σοφία», πολλοί οι αναλυτές και οι ενσκήπτοντες σωτήρες, περισσότεροι τούτη την φορά.

Ολιστικοί και λεπτοφυείς…άλλαξαν έργασία βλέπετε και υπηρετούν…να π.χ σαν τον φαρμακοποιό που άλλαξε…ολιστικό & φυσικό & ομοιοπαθητικό το φαρμακείο του το έκανε…με συμπληρώματα και βιταμίνες, βότανα και ιχνοστοιχεία. Κοστίζει λοιπόν περισσότερο…αλλά ολιστικό και φυσικό το προιόν μας είναι! Και βασικά «πράσινο»

Προτάσεις λοιπόν, ιδέες, λύσεις – απο τα πιο υψηλά κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας, και των ΜΜΕ μέχρι την νεόκαμπτη «κοινωνία των πολιτών» που μέσα από “νεο-φωτισμένες» ομάδες «πρωτοβουλίας” …εμφανίζεται με περισσότερες προτάσεις μη αποφεύγοντας και αυτή, τον πειρασμό των παλαιοτέρων εξουσιαστών…σαν να ζητούν μας φαίνεται και αυτοί μια θέση εξουσίας, τώρα, στο άμεσο μας μέλλον!

Cut…Copy…Paste

αντε και λίγο μετάφραση & έτοιμες οι προτάσεις.

Προτάσεις τις περισσότερες φορές ορφανές, αγνώστων γονέων, αγνώστου διεύθυνσης και κατοικίας,  σαν το αποτέλεσμα παρθενογένεσης τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σε τούτη την χώρα ή  μάλλον «φώτισης» θα λέγαμε του νου εκείνων που μας τις προτείνουν…Διεργασίες εξουσιαστικές,  «ομάδων πρωτοβουλίας» και πρόσκληση σε σύμβαση προσχωρήσεως. «Έλα και εσύ και εσύ και εσύ» ξέρουμε εμείς. Και απόκρυψη πηγών και έλεγχος διανοιών, τεμπέλικων και κουρασμένων και δυστυχώς…στρέβλωση.

Και μας καλούν, με σύμβαση προσχώρησης (ότι πιο άδικο στην νομική επιστήμη…γνωστή και σαν Λεόντειος) σε εφαρμογές και λύσεις που στην αυθεντική τους μορφή & γενικές αρχές, δρόμοι άμεσης δημοκρατίας και γένημα – αποτέλεσμα ελευθερίας, αγάπης & ομαδικής συνείδησης ήτανε και είναι.

με την ακρίβεια, συνδέεται τούτη η γραφή αναγνώστη και με όσα εδώ και 2 μήνες ακούγονται στην χώρα απο ΜΜΕ, προχωρημένους δικτυακούς τόπους,

για τα Τοπικά Συναλλακτικά Εμπορευματικά Συστήματα ή ακόμη σαν Τοπικά Συστήματα Εμπορικών Ανταλλαγών

γνωστών σαν Λετς (LETSLocal Exchange Trading Systems ή και Local Exchange Trading Schemes) στον υπόλοιπο πλανήτη.

Πολλά τα συστήματα στην χώρα μας ξαφνικά και πολλά τα ονόματα με τα οποία σερβίρονται.

Κάθε βδομάδα…λόγω τιμής σας λέω και μια άλλη πρόταση που ζητά και αυτή τον οβολό μας σε μια τράπεζα χρόνου να επενδύσουμε.

Αναρωτιέται άραγε κανείς, γιατί σ’ αυτή την χώρα…

κανείς δεν με ενημερώνει σε βάθος, για την προέλευση, την βασική ιδέα, τις γενικές αρχές παρά μόνο να προσχωρήσω,  σ’ αυτό που παρουσιάζει & μου ζητείται.

Αναρωτιέται άραγε κανείς, πως αυτό που η διεθνής επιτυχημένη εμπειρία το καταγράφει σαν τοπικό, ομαδικά “προσωπικό” και ολιγομελές (ακόμα και σε σήμερα στην εποχή των ηλεκτρονικών δικτύων των email και των sms) στην χώρα μας, εμφανίζεται, με προτάσεις μέσα από ιντερνετικό δίκτυο που χιλιάδες μπορεί να στεγάσει, όταν η πιο γνωστή & πολυπληθής ομάδα  ΛΕΤΣ στον κόσμο σήμερα δεν αριθμεί πάνω απο 256 άτομα – μέλη!

Θα μπορούσε κανείς να πει ξανά…παιδικές αρρώστιες μωρέ…θα μάθουμε!

μα αυτό λέγαμε πάντα και με το πλούσιο χιούμορ…γελούσαμε απέναντι στην στρέβλωση, το ψέμμα, την αδικία, την ανομία, την απατεωνιά…γελούσαμε και ανέκδοτα κάναμε…γελούσαμε και σήμερα ξανά τους πληρώνουμε…

και συνεχίζουμε…μη διδασκόμενοι φίλες – φίλοι

Η “Δρόμοι Σύνθεσης”  με όχημα την “Ενάργεια” αποβλέποντας στο να είναι ένας ακόμη “καταλύτης” μετασχηματισμού στον πλανήτη. Ενας καταλύτης  που προωθεί διαβαθμισμένα την πλανητική συνείδηση, την κοινοτική συνείδηση, τη διασύνδεση γενεών και των διαφόρων πολιτισμών μέσω της ενθάρρυνσης της “Δια βίου μάθησης” των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Η “Δρόμοι Σύνθεσης”  θεωρεί, ότι στην παρούσα συγκαιρία, η χώρα μας, στερείται:

 • ενός Βασικού οράματος
 • νέων ιδεών
 • νέων γνώσεων
 • με ακρίβεια μεταφερόμενων πληροφοριών και εφαρμογών.

Ετσι πολλές οι μηχανιστικές μεταφορές και οι βιαστικές υιοθετήσεις μοντέλων & συστημάτων, υγειών και ορθών σε κάποια περιοχή του πλανήτη, στη δική μας χώρα ‘ομως ζητείται να γίνουν αντικείμενο γνώσης, επεξεργασίας, ένταξης και βήμα το βήμα ενσωμάτωσης και εφαρμογής.


ΔΕΙΤΕ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ  LETS Ν’ ΑΝΘΙΖΟΥΝ

————————————————————————-

LETS Βήματα


lets, LETS, LOCAL EXCHANGE TRADING SYSTEM, LOCAL EXCHANGE TRADING SCHEME, ΤΟΠΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, χρήμα, τοπικό νόμισμα, κοινωνικό νόμισμα, δραχμή, τάλαντο, κεραυνός.

τα πιο βασικά γνωρίσματα του συστήματος των LETS ή καλύτερα μιας μονάδας ΛΕΤΣ που μπορεί ν’ ακούει σε οποιοδήποτε όνομα τα μέλη επιλέξουν, π.χ κεραυνός!

το  ΛΕΤΣ (LETS)

 • είναι τοπικό
 • είναι αμεσοδημοκρατικό
 • είναι ομαδικό
 • είναι μη κερδοσκοπικό
 • είναι ένα κοινοτικό νόμισμα
 • είναι άμεσα διαθέσιμο
 • είναι άτοκο
 • υπάρχει σε επαρκή ποσότητα
 • παραμένει μέσα στην κοινότητα
 • είναι φιλικό, απλό, σίγουρο
 • εκδίδεται απο τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν
 • δεν εκδίδεται απο ένα κεντρικό φορέα (Τράπεζα) π.χ Ευρωπαική Τράπεζα
 • δεν κεφαλαιοποιείται
 • κανείς δεν μπορεί να μονοπωλήσει το απόθεμα χρημάτων
 • μπορεί να ξεκινήσει άμεσα χωρίς να χρειάζεται κανείς κεφάλαιο
 • μπορεί να εφαρμοστεί απο ομάδες ολιγομελείς (5-9 ατόμων) αλλά και μεγαλύτερων (30 – 50 άτομα)
 • στηρίζεται σε υγειείς ανθρώπινες σχέσεις
 • επειδή δεν είναι μετατρέψιμο δεν μπορεί να παρασυρθεί απο τον γενικότερη οικονομική “καταστροφή”
 • σαν τοπικό νόμισμα περιορίζει τις “Διαρροές” χτίζοντας ένα φράγμα γύρω απο την τοπική οικονομία.
 • προέρχεται απο τα κάτω & δεν είναι αντικείμενο ηγετικών ομάδων. Είναι κοινωνικό και η ενυπάρχουσα αγάπη μεταξύ των μελών του το θρέφει.

αγαπητές φίλες, φίλοι

Ας το Κάνουμε – Let’s Do it

ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

 1. Το σύστημα μπορεί να οργανωθεί από οποιαδήποτε τοπική ομάδα (ολιγομελή  π.χ 5-9 άτομα ή πολυμελή  π.χ 30-50 άτομα ).
 2. Μια ομάδα ατόμων συγκεντρώνεται σε μια συνάντηση
 3. δημιουργεί έναν κατάλογο  με τις δεξιότητες, τις υπηρεσίες και τα αγαθά που μπορεί να προσφέρει  ο καθένας, καθώς και αιτήματα για οτιδήποτε θέλουν να αγοράσουν,  να δοκιμάσουν ή ακόμη και να δανειστούν.
 4. Ό,τι βρίσκεται στον κατάλογο μπορεί να ανταλλαχθεί μέσω ενός υπολογιστικού συστήματος, χειρονακτικού ή ηλεκτρονικού που καταχωρεί τους λογαριασμούς των μελών (αγορές – πωλήσεις) σε τοπικό επίπεδο.
 5. Συνήθως η αξία μιας τοπικής μονάδας LETS είναι περίπου ισοδύναμη με 1 € ευρώ (ή 1 δολάριο, ή 1 λίρα, ή μια δραχμή κ.λπ.). Κάθε ομάδα διαλέγει ένα όνομα για τη μονάδα μέτρησης της. π.χ κεραυνός…
 6. Σε επόμενη συνάντηση, εκλέγεται η οργανωτική ομάδα του συστήματος.
 7. Η οργανωτική ομάδα, παραμένει ανοιχτή, αμεσοδημοκρατική, υπόλογη στην ομάδα – κοινότητα.
 8. Οι θέσεις της είναι θέσεις τιμής και όχι εξουσίας, τη στιγμή που η οργανωτική ομάδα στερείται του δικαιώματος, λήψης αποφάσεων που παραμένει στην Γενική Συνέλευση των μελών.
 9. οι θέσεις της οργανωτικής ομάδας, εναλάσσονται ανα τρίμηνο απο τα επόμενα μέλη.
 10. όλοι οι λογαριασμοί ξεκινούν απο το μηδέν
 11. όλες οι πιστώσεις και οι οφειλές δεν έχουν τόκο (δεν τοκίζονται)
 12. Μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να εκδίδει νόμισμα LETS  από τον λογαριασμό του.
 13. Όλοι οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί, δημοσιεύσιμοι και προσβάσιμοι στα μέλη καθώς και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα διαχείρησης.
 14. οι τζίροι δημοσιοποιούνται στα μέλη ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 15. • Τα μέλη μπορούν να αρνηθούν οποιαδήποτε πρόσκληση για συναλλαγή.
 16. •  Το σύστημα δεν είναι κερδοσκοπικό και δεν καλύπτει θέσεις έμμισθες της οργανωτικής ομάδας. Καλύπτει τα διοικητικά του έξοδα μέσω χρεώσεων των λογαριασμών των μελών στο τοπικό νόμισμα που δημιουργήθηκε π.χ κεραυνός.
 17. Οι λογαριασμοί τηρούνται με αξιοσέβαστο τρόπο.
 18. Ο λογαριασμός  του ίδιου του συστήματος πρέπει να τηρείται σε ισοσκελισμό
 19. τα έξοδα να τηρούνται σε ελάχιστο επίπεδο.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ   θα σας  ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ

Η «Δρόμοι Σύνθεσης¨ θα στηρίξουν κάθε Ομάδα (μικρή ή μεγαλύτερη) που θα ήθελε να εφαρμόσει  «Τοπικά Συναλλακτικά Εμπορευματικά Συστήματα» ή ΛΕΤΣ –  LETS  σε οποιαδήποτε περιοχή στην χώρα. Επικοινωνήστε μαζί μας σαν ομάδα, και θα σας στείλουμε δωρεάν το πακέτο (παρουσίασης των LETS,  λογισμικό εφαρμογής – πρόγραμμα και άμεσα βήματα υλοποίησης).

τα ΛΕΤΣ στον Κόσμο αυξάνονται!

ταξειδέψτε δωρεάν…με ΛΕΤΣ…τώρα μπορείτε

Nigeria …

Lagos LETS
LAGOS LOCAL EXCHANGE TRADING SYSTEM
Official address:
No.62 AJose Street, Ilasamaja, Lagos, Nigeria, West Africa
Meetings are held at:
Fayemi Street, Ilasamaja, Lagos, Nigeria
OLANIYI E. OLADIPUPO (Executive Director, Lagos LETS)
Ph (Office): (234) 01-4806371
Ph(Mobile): (234) 080 3700 4356
also … ph: +234 01-4824119
email:
ilasalets@yahoo.co.uk
email:
lagoslets@yahoo.com
email:
niyih@yahoo.co.uk

We are Lagos Local Exchange Trading System (Lagos LETS) founded in Lagos, Nigeria in the year 2002. Just like many other LETS associations around the world, we were established to contribute to the socio-economic developments of our local communities and to ensure our local people enjoy the numerous traditional benefits of LETS.

South Africa …

South African New Economics Foundation (SANE)
Aart Roukens de Lange
SANE Views Editor and Research Co-ordinator
telephone: +27-(0)21-6894003
telefax: +27-(0)21-6861560
email:
sane@iafrica.com
web:
www.sane.org.za
SANE is an autonomous network for the creation of a humane, just, sustainable and culturally appropriate economic system in South Africa.

Patrons: Archbishop Njongonkulu Ndungane, James Robertson (UK), Sheena Duncan, Gordon Oliver

LETS is not my personal focus but it is all part of a New Economics vision. Aloso SANE has a macro rather than a micri vision, but both are needed and must link together. If you visit our website you can reas about our ideas. I have a personal interest in a citizen’s income paid in a local currency and backed by formal economic sector taxes and economic activity. We have a local project in the south of the Cape Peniinsula, but it must still get firmly rooted. I am forwarding your communication to our members who are involved there. We also have links with Peter Kooistra’s ‘The Ideal Self-Interest’ based om the concept of a U.N. income for all people. They also operate at a micro level with a global vision.

… India …

Tribal Welfare Society
(New Delhi, India)
Maria
Post Box No.4818 Sarojini Nagar HO New Delhi-110023 India
Tel: 0091-11-5089856
mobile: 9811019579
email:
mariatm@hotmail.com
Trade in Agro-base products and tribal handicrfts.

… Indonesia

Community Exchange Systems in Asia, Africa and Latin America
web:
http://www.appropriate-economics.org

Stephen DeMeulenaere, Asia Coordinator
Strohalm Foundation for Integrated Economics
Ubud, Bali, Indonesia
email:
stephen@strohalm.nl

… Israel …

Machrozet LETS
Haya Hatsav
email:
hayahatsav@yahoo.com
web:
http:// www.bdidut.com/machrozet
There are more than 1000 members in 4 different communities/ regional sub-comummuities.
The currency is «Charozim» which means «beeds».

… Thailand …

Boon Kud Chum
(Kud Chum District, Yasothon Province, Thailand)
email:
tccs@loxinfo.co.th
Dr. Apichai Puntasen’s email:
apichaipun@hotmail.com
web: http://www.appropriate-economics.org

Orasa Sunata …
There are now many CCS projects underway in Thailand other than Boon Kud Chum through the Rural and Social Management Institute.

Rural and social Management Institute
Dr Apichai Puntasen
47/10 Amornphan 4 – Viphavadi-Ransit Road
Jatujak Bangkok 10900
+66 (0) 9927-5264

Environmental Implications of LETSystems
(Simon Williams)
web:
http://www.earthlink.com.au/lets/index.html

Grameen Foundation Australia
web:
http://www.grameen.org.au
email:
g.oz@bigpond.com

GST Ruling regarding LETSystems in Australia
web:
(click here)

LETS in Australia
Links to important LETS sites in Australia.
web:
http://www.lets.org.au

… AUSTRIA …

All Austrian LETS groups can be accessed through
web:
http://www.tauschkreis.net

… BELGIUM …

Ecotopie
(information over any LETS in Belgium and France)
Paul Paul De Neyer
65, avenue Marcel Devienne B-1200 Bruxelles
phone: +32 (0)2 770 93 57
email:
ecotopie@be.tf ?
web:
http://www.inti.be/ecotopie/
web:
http://www.ecotopie.be.tf/

Lets Vlaanderen vzw
In the northern (flemish, dutch) part of Belgium some 20 Letsgroups are active.
They are united in this umbrella organisation.
web:
http://www.letsvlaanderen.be
Only information in dutch on this site.

Intersel asbl
In the southern (walloon, french) part of Belgium 5 groups are active. They are united in this organisation.

… BULGARIA …

LETS Bulgaria
for a complete list of Bulgarian LETS groups
web:
http://www.infocentrebg.com/eng1.html ?

… CZECH REPUBLIC …

Prague LETS
email:
gaia@ecn.cz
web:
www.ecn.cz/gaia (in Czech)
Contact: Eva Collinsova
email:
eva.collinsova@tiscali.cz

LETOKRUH
email:
letokruh@centrum.cz
web:
http://lets.ecn.cz/letokruh/
web:
http://letokruh.webpark.cz/
These pages are the same, but the first one is accessible also from another domains, not just from .cz

LETS – Czech Republic
contact person: Borg
phone: +420608136941
email:
borg@email.cz
web:
http://www.lets.ecn.cz/

… FINLAND …

In Finland there are 14 (!) LETS-groups. The eldest is the one of Helsinki (only three years old!). There is the list of all the local community groups in Finland in this address
web:
http://hammer.prohosting.com/~msurakka/suomi.htm
but there aren’t any addresses, I don’t know why. «Mannapiiri» is a group of the Free Church and «Ähtärin vaihtopiiri» is a part of an «eco-cloister».

LETS-group in Helsinki
web:
http://www.sunpoint.net/~Vaihtopiiri
Chairperson of the comittee/council (Pia Ermilä)
Secretary (Marianne Anttila)

Savonlinnan Vaihtopiiri (LETS)
(Savonlinna)
Minna Surakka
email:
mindelf@yahoo.com
web:
http://www.hammer.prohosting.com/~msurakka

… HUNGARY …

Hungarian site that collects other LETS.
web:
http://hunglets.freeweb.hu/
On the left side menu you find first the general introduction then some text about the theory behind LETS. Next one is the list of Hungarian LETS then links for LETS outside Hungary. Then the introduction of the shop and the forum at last.

email: kor@ngo.hu
Mailing list which is the email list of Hungarian LETS groups.

Talentum Kor (Talentum Circle)
(Budapest)
email:
talentum@zpok.hu (email list)
web:
http://www.etk.hu/talentum/
Other contact option: Robert Fidrich (Fidusz)
c/o ETK H-1054 Budapest, Vadasz u. 29
phone: +36-1-216-7297

… OTHER LINKS …

Bulletin board
so that LETS members can trade with each other and exchange ideas
email:
talentum@zpok.hu

General info about LETS
but no personal data LETS participants
web:
http://www.etk.hu/talentum/

… IRELAND …
(Republic of Ireland or Eire)

Bantry LETS Group
(Coomkeen, Durrus, Bantry, Co Cork, Ireland)
C/- Fizz Collingwood (Joint Chairperson)
email:
cfizz@hotmail.com
web:
http://www.westcorkweb.ie/lets

CORK
Willie Parker (0035321) 822142

DUBLIN & LETSLINK IRELAND
Tom Simpson (003531) 8380 122 or 8374 673
AnnaFelton (Dublin) 282 0884
Donal O’Carroll (Dublin) 2838 112
Muriel Goodwin (Dublin) 8721 191

EAST CLARE
Paul Taylor (0619) 21536 or (0619) 21265

GALWAY
Michele Gill (0035391) 67566
Maire Egan (Galway) 68332

MAYO
Bill Walsh (0035394) 81637

WESTPORT & WEST OF IRELAND LETSLINK
Lucy & Richard Douthwaite (0035398) 25313

… POLAND …

LETS – Krakow
(Poland, Krakow)
email:
test@cyf-kr.edu.pl
web:
http://www.lets.most.org.pl/krakow/eng/index.htm

… SLOVAKIA …

Svojpomoc (Self-help)
(Bratislava and near locality, Slovak Republic)
Started in October 2001
Currency: kopa (threescore) – means 1 hour (60 minutes) of work or 60 Slovak Crowns.
Nowadays we have about 20 members
Organizer: Robert Zelnik
mail:
zelnik@mail.viapvt.sk
web:
http://www.lets.sk/svojpomoc/

Zajezova eco-village
email:
info@zajezka.sk
web:
http://www.zajezka.sk/
English version:
http://www.zajezka.sk/ENindex.htm

… SPAIN …

Lets Gironés
(SPAIN/Catalunya/Girona)
Alicia Llosas
email:
aliciallosas@pabordia.com
web:
http://www.pabordia.com/lets/

… SWEDEN …

Brännö Bytesring
I am glad and proud to tell that our system Brännö Bytesring Sweden with aprox. 30 members is now in operation again.
All the best from Bosse acounter and ex-coordinater.

Gjärna bytesring
(Järna with surooundings)
Eva Elsasdotter
Mossv. 46, 153 37 Järna
email:
ragnhild@helasidor.nu
Ph: 08- 551 742 94

Göteborgs Lets
Göteborgs Lets is active, and is using an electronic card system,
quite interesting.
Homepage:
http://www.lets.nu/
Contact:
info@lets.nu

Majringen LETS
( in Gothenburg (Göteborg))
You can contact the organizer of Majringen at
email:
peter.markusson@telia.com
or subscribe to the mailinglist (in swedish) at
email:
majringen-subscribe@egroups.com
Majringen Lets is defunct, but you can still have me [Peter Markusson] as a person for FAQ over Lets, if you want. I’ve held a few lectures comparing money and lets (‘Poängen och Penningen’).
Peter Markusson
Tel. +46 (0)31-12 71 64
Mob. +46 (0)705-12 71 60
Adress: Långedragsvägen 61 C
S-426 71 Västra Frölunda, SWEDEN

… OTHER LINKS …

FREE – LETS Bookkeeping program
(in swedish and english)
web:
http://www.ekoforum.nu/letsbok/e-index.html
This is LETSBook (2.0) – A LETS Bookkeeping program for PC.
Download directly from the page.
It’s Free.
It’s also possible to register the program for special features.

… SWITZERLAND …

Luzerner Tauschnetz
(Luzern/Switzerland)
Andreas Mäder, Bernhard Häseli*
Baselstrasse 21, CH-6003 Luzern
email:
luzern@tauschnetz.ch
web:
http://www.tauschnetz.ch
*Tel. 0041 41 248 60 70

TALENT
(German speaking aera Switzerland / Germany / Austria. incl. clearing
office to other groups like LETS in England or Grain de Sel / JEU in France)
Hans Leuenberger
email:
contact@inwo.ch
web:
http://www.talent.ch
Best regards Hans Leuenberger TALENT, Aarau

Geneva LETS
web:
http://www.seldulac.ch
French speaking, contact
€ Doris Dillmann
phone: +41 22 735 85 24
Email:
dorisddn@hotmail.com

Barry, John, Keele U.
web:
http://www.susx.ac.uk/Units/gec/ph4summ/barry.htm
email:
poa19@cc.keele.ac.uk

Boyle, David
Author of:
1) Funny Money – In Search of Alternative Cash
(How do you earn a Time Dollar?) (228pgs)
2) Alternative Currencies, Alternative Identities (44 pgs)
3) His new book is out now: The Money Changers: Currency Reform from Aristotle to E-cash, Earthscan, £17.99.
web:
http://ourworld.compuserve.com/homepages/dcboyle/
email:
dcboyle@compuserve.com


Christian Council for Monetary Justice
web:
http://www.ccmj.org

ESRC LETS Bristol U. Project
web:
http://www.geog.qmw.ac.uk/lets/
email:
ccw3@leicester.ac.uk
email:
J.Tooke@qmw.ac.uk
email:
Theresa.Aldridge@btinternet.com
email:
R.Lee@qmw.ac.uk
email:
A.Leyshon@bristol.ac.uk
email:
N.J.Thrift@bristol.ac.uk

Forum for Stable Currencies
web:
http://www.intraforum.net/money

Global Justice Movement
web:
http://www.globaljusticemovement.net
the site that reflects some of the deliberations of the Global Open table and the work embodied in the book, Seven Steps to Justice, by Rodney Shakespeare and Peter Challen.

LETS looks at the British poor
(Dipankar De Sarkar)
web:
http://www.oneworld.org/ips/jan31_uk.html
email:
online@ips.org

LLP
Chris Cook
(details forthcoming?)

New Economics Foundation
web:
http://www.neweconomics.org/timemoney
email:
info@neweconomics.org
email:
s.burns@neweconomics.org

Pink Pound
web:
http://bi.org/~bcn/issue19/pinkpound.html
email:
bcn@bi.org

Teesside Homeless Action Group
web:
http://www.oneworld.org/teeshomeless
/newsletter/LETS.htm

email:
thag@ndirect.co.uk

World Socialist Web Site Article
web:
http://www.wsws.org/news/1998/mar1998/scot-m04.shtml
email:
editor@wsws.org

Worksheet on Money Bristol U
web:
http://bized.ac.uk:8080/stafsup/options/moneya.htm
email:
bized-info@bris.ac.uk

South West/UK

Ashburton LETS
Devon
Contact person: Anita Farrow
6 Dolbeare Road, Ashburton, Devon, TQ13 7AS.
Phone: 01364 653 530
e-mail:
r.farrow@eclipse.co.uk
Name of currency: Tins

Ashley LETS
(formerly Bishopston LETS)
Bristol
Contact person: Jane Day
Phone: 0117 955 6132 (evenings)
Fax: 0117 941 3533
Postal address: 3 Bruton Close, St George, Bristol, BS5 7QF
e-mail;
mark@3bruton.fsnet.co.uk
Drop-off point: St Werburgh’s City Farm, (for LETS cheques etc)
Name of currency: Thanks
Approx number in group: 110
mostly in north Bristol, but scheme is city wide.
Ashley LETS is a member of Bristol InterLETS.

Avalon Fair Shares
(Community Time Bank)
3 Abbey Mews, 56-58 High Street, Glastonbury,
Somerset, BA6 9DY
email:
avalonfairshares@cooptel.net
For more details see:
http://www.timebanks.co.uk/find_a_timebank_list.asp?region=12
and
http://www.timebanks.co.uk/find_a_timebank_details.asp?id
=930&region=12&bor=&specialism=&postcode=

Bath LETS
Bath and NE Somerset
Contact person: C. Frances-King.
c/o
envolve, Green Park Station, Bath, BA1 1JB.
Phone: Enquiries: Caroline: 01225 481605.
Membership: Enid: 01225 424394.
e-mail:
caroline@envolve.co.uk
Name of currency: Olivers.
Approx numbers in group: 120.

Bovey Basin LETS
Devon
Contact person: Peter van Moorsel.
3 Foxworthy Barn, Manaton, Devon, TQ13 9UY.
Phone: 01647 221 470.
Fax: 01647 221 470.
e-mail:
Peter_Nina@Compuserve.com
Name of currency: Pots.
Approx number in group: 35.

Bradford on Avon & District LETS
Wiltshire
Contact person: Viv Talbot.
Frankleigh House, Bath Road, Bradford on Avon, Wilts, BA15 2PF.
Phone: 01225 862703
e-mail:
viv@frankleigh.freeserve.co.uk
Membership: Peggy and Catherine
10 Sanders Road, Trowbridge, BA14 8NN.
Phone: 01225 760880.
Name of currency: Bobs.
Approx. numbers in group: 50.
Covers Bradford on Avon, Trowbridge, Melksham and surrounding areas.

BRISTAL (Brislington & St Anne’s ) LETS
Bristol
(PERMANENTLY CEASED TRADING)
Bristol Contact people:
Vera Payne (Membership);
Ken Taylor (Co-ordinator)
C/o 20 Upper Sandhurst Road, Brislington, Bristol, BS4 3RR.
Phone: 0117 972 0102 (Membership)
0117 987 0797 (Co-ordinator)
e-mail:
info@bristal.org.uk
web:
http://www.bristal.org.uk
Name of currency: Spans.
Approx number in group: dozen
Formed from a small nucleus in 2002, this group accepts membership from beyond its geographical heartland.
BRISTAL is a member of Bristol InterLETS.

Bristol East ETS (BEETS)
Bristol
Contact person: Jane Titley
59 Vicarage Road, Whitehall, Bristol, BS5 9AQ.
Phone: 0117 902 1815.
e-mail:
jane@bedminster.freeserve.co.uk
Name of currency: Beets.
Approx numbers in group: 50.
BEETS is a member of Bristol InterLETS.

Bristol InterLETS
Bristol
Contact person: Adrian Estment
51 Mary Carpenter Place, St Werbrghs, Bristol, BS2 9RY
Phone: 0117 9557805
e-mail:
aestment@tiscali.co.uk
web:
http://www.bristolinterlets.org.uk
Bristol InterLETS is the liaison group for LETS in the Bristol and South Gloucestershire area. Representatives of independent local groups meet every few months to share experiences, give support etc. The group oversees intertrading between groups. Joint activities are organised. Advice and help is offered to new groups setting up.

BS8 LETS
(Formerly Hotwells LETS)
Bristol
Contact person: Ina
Hotwells and Cliftonwood Community Association
c/o Hope Chapel, Hope Chapel Hill, Hotwells, Bristol, BS8 4ND
Phone: 0117 9291883
Covers Clifton, Hotwells and neighbouring areas.
Name of currency: Biscuits
Approx number in group: 50
BS8 LETS is a member of Bristol InterLETS.

Cam, Dursley and District LETS
Gloucestershire
Contact person: Sue Gloster.
The Community Shop, 24 Parsonage Street, Dursley, GL11 4AA.
Phone: 01453 860 058.
Name of currency: Peds.
Approx numbers in group: 60plus.

Camborne & Redruth LETS
Cornwall
Contact person: Paul Martin
Phone: 01872 262259 or 07752 818759
Website:
www.camborneandredruthlets.org
Name of currency: Carts
Approx number in group: 57

Caradon LETS
Cornwall
Contact person: Alex Lochhead.
Phone: 01579 340 718(w)
e-mail:
alochhead@caradon.gov.uk
Name of currency: Quoit
Approx number in group: c120.
Founded in 1998.
Covers SE Cornwall, Saltash, Liskeard, Callington, Torpoint, Looe.

Cheltenham LETS
Gloucestershire
Contact person: Mary Bruce or Cim Thomas.
Voluntary Resource Centre, College Road, Cheltenham, Glos, GL53 7HX.
Phone: 01242 526 860 or 01242 245 506.
Web-site:
http://cheltenham-lets.portland.co.uk
Name of currency: Chelts and Spas.
Approx numbers in group: 50plus.

Cirencester LETS
(Gloucestershire – Covers Cirencester, Malmesbury, Tetbury and surrounding areas.)
Contact person: Jacqui Stearn
Phone: 01285 641546
email:
info@cirencesterlets.org.uk
web:
http://www.cirencesterlets.org.uk
Name of currency: Coriniums
Approx. numbers in group: 80-100

Co-op – LETS
The SW Co-operative and Mutual Council (SWCMC) includes members of the main consumer co-ops, the Co-operative Bank, worker co-operatives, members of Credit Unions, Local Exchange Trading Schemes (LETS) and workers from Co-op support organisations.
LETS in the South West is represented by Peter van Moorsel who is a member of the Steering Group of SWCMC.
Peter van Moorsel
e-mail:
Peter_Nina@Compuserve.com
phone/fax: 01647-221470.

Crediton Rural LETS
Devon
Contact person: Dee Ross.
The Green House, 2a Lower Pannier Market, North Street, Crediton, EX17 2BL.
e-mail:
info@crediton-lets.freeserve.co.uk
web-site:
www.crediton-lets.freeserve.co.uk
Name of currency: Creds.
Approx numbers in group: 140.

Culm Valley LETS
Devon
Contact person: Sarah Taragon
20 Park Street, Tiverton, EX16 6AW.
e-mail:
sarahtaragon@hotmail.com
Name of currency: Culms.
Approx numbers in group: 135.
Covers Uffculme, Tiverton, Willand, Cullompton and mid-Devon generally, but not Crediton.

Dartmouth Area Community LETS
Devon
Contact person: Rita Seres
2 Mews Gardens, North Ford Road, Dartmouth, TQ6 9ET.
e-mail:
colourita@aol.com
Name of currency: Dinghy.
Approx number in group: 30.

Dorchester LETS
Dorset
Contact Person: Katy Murrell
Phone: 01305 262253
Washing Pool House, Martinstown, Dorchester, Dorset, DT2 9LD.
Phone: 01305 889 995.
Fax: as phone.
e-mail:
dorchesterlets@waitrose.com
Name of currency; Marts.
Approx numbers in group: 80.
Been running for seven years, intertrading with all other Dorset groups.

Exeter LETS
Devon
Contact person: Anne Vine,
Phone: 01392 254150,
email:
anne_vine@velwell.fsnet.co.uk
Name of currency: Exes
Approx numbers in group: 90

Fair Shares
Gloucestershire
Contact person: Sian Simon.
Fair Shares, City Works, Alfred St., Gloucester, GL1 4DF.
Phone: 01452 541 337.
Fax: 01452 541 352.
e-mail:
fairshares@blueyonder.co.uk
Web’address:
www.fairshares.org.uk
Name of currency: Fair Shares.
Approx numbers in group: 380 (seven groups).
Fair Shares is the pioneer agency for developing Time Banks in the UK. It is currently developing four schemes across Gloucestershire. ‘Have fun’ is one of their guiding principles.

Falmouth LETS
Cornwall
Contact person: Lorely Lloyd, Rob Follett
(see website for current contact details)
Website:
http://fallets.letsf.co.uk
Name of currency: Palms
Approx numbers in group: 100

Forest of Dean LETS
Gloucestershire
Contact person: Jules De Bharra
The Old Mill, Blaisdon, Longhope, GL17 0AH
Phone: 01452 830056
Membership: Viv Nutt
Nuttshell, Bailey End Lane, Ross, HR9 5TR
Phone: 0989 750836
e-mail:
letsgo@fodlets.co.uk
Website:
www.fodlets.co.uk
Name of currency: Deans and Vicars
Approx number in group: 120
Thriving monthly trading markets. Everyone welcome.

Helston & The Lizard LETS
Cornwall
Contact person: Kate Collington
Lower Trewennack Farm Cottage, Trewennack, Helston, TR13 0PH.
Phone: 01326 574 681.
e-mail:
COLLINGTONR@aol.com
or
hestiafires@aol.com
Name of currency: LIZARDS
Approx number in group: 104.
Area covered: Helston and the Lizard Peninsula.
We were formed in 1999, publish a bi-monthly newsletter and hold regular social events. Our core group has been inspired by the book Calling the Circle by Christine Baldwin.

Honiton & Ottery St Mary LETS
Devon
We were given contacts for this group, but all proved fruitless. Does anyone know anything?

Kingsbridge LETS
Devon
Contact person: Michael Loxton.
5 Northville House, Northville Road, Kingsbridge, Devon, TQ7 1AZ.
Phone: 01548 854 028.
Name of currency: Bridges.
Approx number in group: c80 plus 3 organisations.
Launched in January 1995, we have always been supported by a large, enthusiastic core group (7-11, changing members) meeting monthly in one another’s homes. We have a varied programme of monthly socials and a bi-monthly News Update. From 2002 we are sharing the office at Harbour House Community Arts Centre. We intertrade with four other LETS.

Kingswood LETS
South Gloucestershire
Contact person: Kay Halley.
C/o The Clocktower, Tower Road North, Warmley, Bristol, BS30 8XU.
Phone: 0117 961 0783.
e-mail:
Halleys@Twitchers.net
or
brenshap@hotmail.com
e-mail smart group:
kingswoodlets@yahoogroups.com
web:
www.kingswoodlets.pwp.blueyonder.co.uk
Name of currency: Acorns.
Approx number in group: 50.
Kingswood LETS is a member of Bristol InterLETS.

Launceston LETS
Cornwall
Contact person: Jacki Ellis-Martin.
Glenkeller. 10 Dutson Road, Launceston, Cornwall, PL15 8DY.
Phone: 01566 774 904.
Fax: 01566 772 478.
e-mail:
jacki@glenkeller.co.uk
web-site:
glenkeller.co.uk/LETS.htm
Name of currency: Lans.
Approx number in group: 50.
We very much like to interact with other local groups.

LETSlink UK
LETSlink UK was established in 1991 following The Other Economic Summit (TOES Conference) with the aim of spreading information about LETS and how to set them up. During the nineties LETSlink UK supported a rapidly growing community of LETS organisations. National conferences were organised, in collaboration with local groups, in Winchester, Milton Keynes, Bristol and Portsmouth. LETSlink UK was active with others in projects such as the LETS Eat Project and the LETS & Benefits Campaign. Much of this work was unfunded and dependent on the energy of a small number of people. From 1997-99 LETSlink UK was funded from the Lottery and the HQ moved from Wiltshire to Portsmouth.

However, no continuation funding could be identified, key individuals withdrew and the organisation has rather drifted in recent years. Some thought it was dead. Many LETS members valued the contribution made by LETSlink UK throughout the nineties and regretted the loss of a ‘national body’.

Attempts are being made, with the support of groups in London, to revitalise LETSlink UK, perhaps as a federation of regional groups. Currently, it is planning to initiate an ongoing research project which will feed back to local groups knowledge gained in other areas of the country and abroad on how to build and sustain LETS.

For details of individual and group membership and publications
contact Mary Fee,
LETSlink UK, 12 Southcote Road, London, N19 5BJ.
tel: 020 7607 7852
fax: 020 7609 7112
e-mail:
LetsLinkLondon@freezone.co.uk
web-site:
www.letslink.org

LETSlink Scotland
Interesting website.
web:
http://www.letslinkscotland.org.uk/exchange.htm
for Scotland-wide trading.

‘LETStalk’ Interactive Electronic Newsletter
International
(LETStalk is currently experiencing technical difficulties. The information below was printed in the 2001 edition of this directory).
An interactive website devoted to LETS news and views, particularly in the UK and Europe. Sections include News, What’s On, Reviews and the Talking Point discussion forum. If you become a member you will be listed in the Membership Section and have the equivalent of your own web page to put in your group’s news and details. You will be allocated a pin number and will be able to contribute to all the other sections, as well as updating your own.

There are currently about 70 LETS groups and other interested organisations listed. We would like to encourage all the groups in the South West to join and use this website and to post up all the exiting things you get up to so other LETS groups can see!
Website:
www.letstalkweb.co.uk
e-mail:
mail@letstalkweb.co.uk

LETS St Austell
Cornwall
Contact person: Geoffrey Cooper.
Kenwyn, Greensplat, nr St Austell, PL26 8XX.
Phone: 01726 850065.
e-mail:
greensplat@ic24.net (Geoffrey)
or
neshaver@gn.apc.org (Helen Banks).
Web-site: in progress.
Name of currency: starlet.
Approx number in group: 50 (mostly inactive).
Our group is currently low-profile/moibund, but we have been active in the past both in trading and in social events. We may be able to revive interest in the future.

LETSWORK, South
Bristol
Contact person: Jane Titley.
The Southville Centre, Beauley Road, Bristol, BS3 1QG.
Phone: 0117 923 1039.
Fax: 0117 907 7198.
e-mail:
jane@bedminster.freeserve.co.uk
This is an 18 month development project funded by Bristol City Council and supported by the Southville Community Development Association. Its aims include the general growth of LETS activity in the area of Bristol currently served by three LETS groups, namely BS8 LETS, Southville LETS and Totterdown & Knowle LETS and, more specifically enhanced involvement in LETS from socially excluded people such as older people, young people, ethnic minorities and disabled people.

Malmsbury, Tetbury and District LETS
Gloucestershire/Wiltshire
(The text below is from the 2001 Directory. We could not make contact, so the information may no longer be valid).
Contact person: Jill Peacey
Hazel House, Long Newton, Tetbury, Glos, GL8 8RH.
Phone: 01666 503 089.
e-mail:
jill.peacey@lineone.net
Name of currency: Mills.
Approx number of members: 20plus.
Recent amalgamation of Malmesbury LETS and Tetbury LETS.

North Devon LETS
Devon
Contact person: Louise Grainger.
C/o 21 Western Avenue, Appledore, North Devon, EX39 1SD.
Phone: 01237 479075.
e-mail:
louise@5elmgrove.freeserve.co.uk
Name of currency: Talents.
Approx number in group: 120.

North Dorset LETS
A small localised group cantered around Shaftesbury and Gillingham with some members from the wider surrounding area.
Name of currency ‘Stags»
Approximate number in group: 30
We try to meet monthly with social and trading and also have a directory.
We have occasional workshops.
Contacts: Annette Leat, (membership)
1 Greystones Cottages, Wavering Lane East,
Gillingham, Dorset SP8 4NX
phone: 01747 826144
email:
annetteleat@yahoo.com
Joan Timms
46, Bimport, Shaftesbury, Dorset SP7 8BA (information)
phone: 01747 853143
email:
jt@phonecoop.coop

North East Dartmoor LETS
Devon
Contact person: Juliette Bartlett.
42 New Street, Chagford, Devon, TQ13 8BB.
Phone: 01647 432 649.
Name of currency: Tins.
Approx number in group: 90-100.

Penzance & District LETS
Cornwall
Contact person: Tim.
Penwith Volunteer Bureau, Parade St.,
Penzance, Kernow TR18 4BX.
Phone: 01736 330579.
e-mail:
penzancelets@linuxmail.org
Name of currency: Pecs.
Approx numbers in group: 200.

Plymouth LETS
Devon
Contact person: Michael Colebrook.
16 Hartley Park Gardens, Plymouth, PL3 5HU.
Phone: 01752 220 423.
e-mail:
mayfly@mcolebrook.karoo.co.uk
Name of currency: Plums.
Approx numbers: 70.

Purbeck LETS
Devon
This LETS appeared on a list somewhere, but with no contacts. The group may not exist, but if anyone is in contact with Purbeck or knows it does not exist, please let us know.

St Ives LETS
Cornwall
Contact person: Ron Tulley.
3 Tregenna Terrace, St. Ives, TR26 2DL
Phone: 01736 795 398.
e-mail:
ron.tulley@btinternet.com
Name of currency: Shells.
Approx numbers in group: 40

Salisbury LETS
Wiltshire
Contact person: Gill Pettitt,
14 St Martins Church Street, Salisbury, Wilts, SP1 2HY.
Phone: 01722 332 633.
Contact person: Diana Lack,
Phone: 01722 339762
e-mail:
Diana@gardenias.fsnet.co.uk
Name of currency: Ebbles.
Approx numbers in group: 100.
Started in 1993. Has the usual problem of a few people doing the work needed to keep the system going and is interested in any tips.

Southville Community Development Association
Bristol
Contact: Ben Barker
Southville Centre, Beauley Road, Southville, Bristol, BS3 1QG
Phone: 0117 923 1039
Fax: 0117 907 7198
SCDA is a development trust. It has recently been awarded funding to develop a volunteer based environment project, ‘ the Sustainable Southville Project’. As part of this activity we hope to develop a Time Bank linked to Southville LETS and other groups in Bristol InterLETS.

Southville LETS
Bristol
Contact: The Southville Centre, Beauley Road, Bristol, BS3 1QG
Phone: 0117 923 1039
Fax: 0117 907 7198
e-mail:
karaline@freeuk.com
Name of currency: Squids
Approx numbers in group: 100,
mostly in the inner city wards of Bedminster, Southville and Windmill Hill. Southville LETS is a member of Bristol InterLETS.

South Somerset LETs
[See Yeovil & South Somerset LETs.]

South West Dorset LETS
Dorset
Contact: Vee Driscoll
Phone: 01308 425518
e-mail:
dric.juggs@talk21.com
Approx numbers of members: 110, but it fluctuates.
Name of currency: nets
Covers the Bridport/Beaminster area including the Marshwood Vale and Lyme Regis plus one or two members out towards Dorchester. Trading is quite healthy at the moment with blitz-like teams being in great demand. The teams have tackled a variety of tasks from garden clearing to shed shifting and are a popular way for members to earn Nets.
(Credit must go to Rob Follett for the idea!)

Stroud LETS
Gloucestershire
39 Hawthorn Rise, Cashes Green, Stroud, GL5 4QR
Jacky Glasgow (LETS Administration)
Phone: 01453 751815
Name of currency: Strouds ($)
Approx numbers in group: 280
System running since 1990
Web:
http://stroudlets.bravepages.com/

Taunton LETS
Somerset
We had no response to our enquiries. Does it exist?

Tavistock & Yelverton LETS
Devon
We are assured that this group exists, but had no response to our request for details. We may have been trying to contact using out of date information.

Teignmouth & Dawlish LETS
Devon
Contact person: Samantha French.
33 Bunting Close, Teignmouth, Devon, TQ14 9BR.
Phone: 0162 6774429.
e-mail:
rychard@eclipse.co.uk
Currency: TADS.
Approx numbers in group: 45
spread over 2 towns and surrounding villages.
Social meetings are held on the first day of each month.

Torbay LETS
Devon
We are told that this group exists, but our contact leads met no response. Can anyone help?

Totnes LETS
Devon
Contact person: Marcea Colley.
Birdwood Bureau, Birdwood House
44 High Street, Totnes, TQ9 5SQ.
Phone: Marcea Colley: 01803 867809.
Web-site:
clik.to/TotnesLets
Name of currency: Acorn.
Approx number in group: 70.

Totterdown & Knowle LETS (TAKL)
Bristol
(PERMANENTLY CEASED TRADING)
Contact person: Graham Davey/Miranda Kellas.
C/o YMCA, 107 Wells Road, Bristol, BS4 2BS.
Phone: 0117 909 3491.
e-mail
: mirandakellas@120cotswold.junglelink.co.uk
Name of currency: Totts.
Approx number in group: 30.
TAKL is a member of Bristol InterLETS.

uklets_sw
SW Region
uklets_sw is an internet mailing list for discussion of LETS in the
South West Region of the UK.
It is open to members of any LETS within this area.
If you wish to join please e-mail the list moderator,
including your name and your LETS group. You will be sent joining
details and guidelines for using the list.
Moderator: Rob Follett,
ukletssw@letsf.co.uk

Umbrella/Bristol’s and Bath’s Umbrella Music
Bristol
Contact person: Kieran Doswell
e-mail:
info@musicmelts.com
web:
http://www.musicmelts.com
(Commercial, to sell the music made by participants)
web:
http://www.letsmakemusic.org
(Educational Training)
web:
http://www.musictimebank.co.uk
(Time exchange database)
Initially, all lead to the same site while in development.
Name of currency: MELTS (Music Economy Local Trade Supplements).

… we promote a similar thing using englands biggest social capital ecconomy to demonstrate its manifacureing potential, we only have 250 members and have been set back 3 years by the closure of our base The Trinity Centre www.3ca.org.uk, but now we’re back on track and building our central community recording studio and already regularly do live events with members , so we expect this number to increase soon. ps the website is hosted in return for music lessons etc using the time currency, the way we will derive value is by product (music) sold by members.

[Original information: A newly formed continually developing music based time bank/LETS scheme. Its fundamental principle is that one-hour of one person’s time, regardless of skill, ability or education, is equal to that of anyone else. In this way, individuals will be responsible for their own reputation, thus enhancing the quality of service. We are an international locally based scheme. We are local because we at present work in England’s Bristol and Bath areas. We are international because we want international partners to help set up the scheme everywhere else. We invite others in different localities to try our scheme in their local area. You are invited to use our new software and help us develop it. We offer this to manage the time of those who participate and to reduce and manage administration. Anyone having similar objectives to ourselves, please get in contact so that we can strengthen our collective voices. Umbrella is a member of Bristol InterLETS.]

Wadebridge & Bodmin LETS
Cornwall
The contacts we were given were either out-of-date or did not respond. Is anybody there?

Wellington LETS
Covers Wellington, Milverton and Wiveliscombe.
Contact; Astrid Grensted
Phone: 01823 662095
e-mail:
astrid.grensted@btinternet.com
Currency; tones
Approx size of group: c80
Started in Spring 1993. Organises a monthly stall at a local craft and produce fair. Goods are sold for either LETS currency or sterling. Bi-monthly newsletter. Directory up-dated every six months.

Wessex LETS
Dorset
Contact person: Nicky Wynn.
3-5 Palmerston Road, Bournemouth, BH1 4HN.
Phone: 01202 771026.
Name of currency: Hardys.
Approx. number in group: 150.

West Exe LETS
Somerset
Contact person: Hester Watson
Tavens, High Street, Carhampton, Minehead, Somerset, TA24 6ND.
Phone: 01643 821 768 (evenings and Fridays).
Web:
www.westexelets.org.uk
Name of currency: Exe.

West Mendip LETS (WML)
Somerset
Contact person: Sukhina Robson.
Bradley Cottage, Cheddar, BS27 3YR
Phone: 01934 744 727
Fax: 01934 714 001
e-mail:
sukhina.robson@virgin.net
web-site: TBC
Name of currency: Truckle
Approx number of members: 80 members (60 accounts)
A rural LETS covering from Weston-Super-Mare to Cheddar and beyond and from Wrington to Wedmore.

Weymouth Budd Bank
Dorset
Contact person: Jo Robinson.
The Picket House, Maiden Street, Weymouth, Dorset, DT4 8AY.
Phone: 01305 759443.
e-mail:
budds@buddbank.freeserve.co.uk
Name of currency: budds. (4 budds to the hour)
Approx number in group: 45
plus 4 organisations mainly of younger people.
The Budd Bank was established in February 2001 and has a development worker funded through the European Social Fund. It works through a broker, but also publishes a directory of offers. Regular social activity is important to confidence building.

The ‘budd’ honours James Budd who was a Weymouth grocer in the mid-seventeenth century. Because of a shortage of official currency, James issued his own to stimulate economic activity.

Yate LETS
South Gloucestershire
(The text below is from the 2001 Directory).
Contact person: Granville Olive.
e-mail:
Granville.olive@catsoft94.compulink.co.uk
Name of currency: Yatelets.
Approx number of members: 45.
Yate LETS is a member of Bristol InterLETS.

Yeovil & South Somerset LETs
Website:
www.core-energy.co.uk/ysslets.html
Postbox: Yeovil & South Somerset LETs,
c/o Ceres Wholefoods, 9-11 Princes Street,
Yeovil BA20 1EN.
Updated: August 2009

South East/UK (includes: London)


… BEDFORDSHIRE …

BEDFORD
(no contact available yet)

LEIGHTON BUZZARD
LETSBuzz
Sean Kelly
email:
enquiries@letsbuzz.org.uk
web:
http://www.letsbuzz.org.uk

… BERKSHIRE …

BRACKNELL
Gill (01344) 442914
email:
j.hudson9@ntlworld.com (Gill)

MARLOW
Mike Carvey (01628) 484231

NEWBURY
Val Oldaker (01635) 42446

READING LETS
Liz Holton (01189) 422437
web:
http://www.readinglets.ik.com

SLOUGH
Martin Hunt (017533) 578589
Philip Walkley (01753) 578589

… BUCKINGHAMSHIRE …

MILTON KEYNES
Carolynn Day (01908) 227215

MARLOW & HIGH WYCOME
Mike Carvey (01628) 484231

… EAST SUSSEX …

BRIGHTON
Alison Cotton (01273) 705013
Martin Smith (01273) 207622
Emma Relph (01273) 501378

GEMS LETS
(Green Economy Marketing System)

HASTINGS / St LEONARDS
Susie Lyle (Co-ordinator)
phone: 01424 423687
Kevin Carias
phone: 01424 423687
mobile: 01424 715496
email:
kevin_carias@yahoo.co.uk

LEWES
Johnny Dennis (01273) 487377

NEWHAVEN
Pia Aldridge (01273) 514181

… ESSEX …

CHELMSFORD
Terry Lobert (01245) 422209

COLCHESTER
Mervyn Carter (01206) 540447

Felsted LETS
( Felsted, Essex, England)
email:
griffiths.felsted@ntlworld.com ?
Kim Griffiths
Cilantro Briantree Rd Felsted Essex CM6 3DY England

HOCKLEY
Derek Lucas (01702) 206381

LITTLE CLACTON
Anna Cameron (01255) 860626

MALDON
Angela Placke ?

SAFFRON WALDEN
Linda Manning (01799) 524665

STORT VALLEY
(01279) 432591
Robin Warner (01992) 893701

… HAMPSHIRE …

ANDOVER
Dave & Judy Steel (01264) 359370

BASINGSTOKE
Malcolm MacInnes (01256) 64498

EAST WIGHT
Patricia James-Richards (01983) 406921

FAREHAM
Edward & Caroline Beaumont (01329) 662072

RINGWOOD
Steve Walls (01425) 474622

SOUTHAMPTON
Angela Cotton (01703) 735448
Phil Tyler (01703) 334760

SOUTH EAST HAMPSHIRE
(no longer running)

WEST WIGHT
Frances Lowe (01983) 753231

WINCHESTER
LETSWin
(also has members in surrounding villages, and contemplating a link-up with Southampton)
13 St Thomas Street, Winchester SO23 9HE
Ruth
I’m currently ‘co-ordinator’ for the group.
The organization doesn’t have its own email or web address
(as yet).

… HERTFORDSHIRE …

BISHOPS STORTFORD
(01992) 893701

BUSHEY
Greg Morley (01923) 230704

HempLETS
Local Exchange Trading System for
Hemel Hempstead & surrounding areas:
6 good reasons why HempLETS is THE best cashless trading club!

* Encouraging cashless trading *
* Good way to meet new people in Hemel Hempstead *
* Building community spirit *
* Excellent facilites *
* Run by and for local residents *
* Regular monthly indoor table-top sales *

HempLETS Talk & Trade Information
Venue: Gadebridge Community Centre
Date: 2nd Wednesday of every month
Time: 7:15 pm to 9:45 pm
General Information.
HempLETS Membership costs £10 per year, £5 if unwaged / pensioner.
Hemps cost: In your first year we give you 10Hemps to encourage you to trade as soon as you join; thereafter you pay 10H annually.
web:
www.hemplets.co.uk
email:
hemplets@oldpeartree.com
HempLETS is a community based, non-profit group whose members trade goods & services without using cash. LETS groups follow the well practised principles of Local Exchange and Trading Systems (LETS), which is based on the theory that everybody has something to offer.
Ever wondered how or where to swap your surplus fruit & vegetables; not for money but for a haircut or a lift to the airport?
Please come along for a cup of tea and an informal browse at an indoor HempLETS table top sale held, once a month, in the evening.
Feel free to bring a friend if you wish.
You can even trade without joining by purchasing 4H (credits) for £3 under our LETS Fundraise Promotional Offer.

HempLETS Enquiries
0845 430 8755

We look forward to meeting you.
Please call for our Calendar of Events or
email
hemplets@oldpeartree.com.

NORTH HERTS LETS
Bob Wilkins (01462) 455835

ST ALBANS
Paul Bingham (01727) 764694

SOUTH OXHEY
Bill Sabor 0181 386 1819

TRING
Kevin Ringsell (01442) 879925

WELWYN GARDEN
Jack Sclar (01707) 336514

WHITWELL
Sophie Orton (01438) 871361

… KENT …

CANTERBURY
Andy Ryrie (01227) 700771

DEAL
David & Valerie Tarbuck (01304) 362862

HERNE BAY
Rosemary Clayson (01227) 360208

MAIDSTONE
Tony Brown (01622) 673109

MEDWAY
Bridget Redfearn
(Mrs Redfearn moved from this area over six years ago – she now lives in Canterbury)

MID-KENT
Chris Cantrelle (01622) 718874

TONBRIDGE
Peter Mann (01892) 825049
Ruth Neilson (01622) 890601
Keith Robinson (01453) 755085

WHITSTABLE
Michael Page (01227) 273608

… LONDON …

There are over 8,000,000 people living in Greater London which encompasses the 32 London Boroughs governed by the Mayor of London.

N.B. Any phone number beginning 0171 or 0181 is now out of date. They have been replaced by 020 7 and 020 8 respectively with the 020 being «London» and the 7 being inner London and the 8 being outer London.

BARNES
Perry Walker (0181) 878 8062

CAMDEN
Alastair Fairweather (0171) 916 8148

EALING – Acton
Teresa Chamont (0181) 993 5026

EALING – Northfields
Andy Thompson (0181) 965 1999 or (0181) 579 6090

GREEN MONEY NETWORK
Sabine Kurjo MacNeill (0171) 625 8804

GREENWICH
Greenwich LETS
email:
info@letsgreenwich.org.uk
web:
www.letsgreenwich.org.uk

HACKNEY LETS
Contact: Les Moore (020) 7254 4593
web:
http://www.hackneylets.org.uk
email:
info@hackneylets.org.uk

HAMPTON HILL
Steve Oldfield (0181) 398 9528
Dierdre Curran (0181) 979 9662

HILLINGDON
HiLETS (Hillingdon LETS)
(London Borough of Hillingdon)
email:
com.cafe@btclick.com
web:
www.hillingdon.org
(please put HiLETS in the subject line
and follow links to HiLETS in alphabetical index)
Other contact option: Com.Cafe
60 Byron Way, West Drayton, Middlesex, UB7 9JD
Phone: +44(0)1895 430751
Fax: +44(0)1895 430752

KINGSTON
KUTLETS
(Kingston Upon Thames Local Exchange Trading System)
John Hall:
www.kutlets.org.uk
Simone Kay: 020 8287 7743 or mob 07737277470

LETSLINK LONDON
(also known as London-Wide LETS)
Mary Fee
(0171) 607 7852
email:
letslinklondon@freezone.co.uk
web:
http://www.letslink.org (in development)
Other contact option: – details on website

LONDON EXCHANGE SYSTEM
London-wide, open network
Harold Network (0956)-326-460
email:
network@mail.bogo.co.uk.

NEWHAM JOB LETS
Graeme Cambage (0181) 555 8759 or (01956) 285360

SOUTH EAST CURRENCY SYSTEM
Daniel Sloan (01689) 838 819

SOUTHWARK
Donnachadh McCarthy (0171) 708 3156

THAMESIDE LETS
(Greenwich & Lewisham & SE)
Maria Clerkin (0181) 853 4538 (SE10)
NEF (0171) 377 5696 (SE4)
James Kimmis (0181) 691 9944 (SE4)

WANDLE LETS
56 Combemartin Road, Southfields, London SW18 5PR
Contact: Jo Brown
email:
henry@wandlelets.org.uk
web:
http://www.wandlelets.org.uk
phone enquiries: 0845 226 5157

… MIDDLESEX …

SURREY WEST & NORTH
Edward Mairis (01784) 460860

… OXFORDSHIRE …

BANBURY
Wendy Johns (01295) 268775

CHINNOR
Wendy Hillary (01844) 354096

OXFORD
The LETSline: 07762 356627

WITNEY
Debra Freechild (01993) 775157

… SURREY …

CROYDON
Russell Heath (0181) 655 1393

BOURNE VALLEY
Antoinette Hookway (01252) 725015

GODALMING & DISTRICT
Di Clift (01483) 417922

GUILDFORD
Richard Stephens (01483) 67849
Val Drummond (01483) 810843

STAINS
Edward Mairis (01784) 460860

WOKING
Woking & District LETS
web:
http://www.wdlets.org.uk/menu05.htm
To request a membership pack or simply to ask further questions regarding Woking & District LETS, please feel free to contact us . . .
by Mail: Send a large stamped, addressed envelope to
122 Amis Road, St. Johns, Woking, Surrey GU21 1TN
by Phone: Robin Hoyle on 01483 730045
by Email:
wdlets@msn.com

… WEST SUSSEX …

CHICHESTER
Gloria Russell (01243) 575303

MIDHURST, HASLEMERE & PETWORTH
Alfie Wansbury (01730) 821640

NORTH WEALD
Caroline Hobbs (01403) 255525

West Midlands/UK

… HEREFORD & WORCESTERSHIRE …

EVESHAM
John Porter (01386) 48448

HEREFORD / HAY ON WYE
Paul Izod (01981) 251135 or (01432) 274409

KIDDERMINSTER
Mrs Margaret Bradley (01562) 751043
John Maynard (01562) 515331

LEOMINSTER
Suzanne Noble (01568) 750462

MALVERN & DISTRICT
Peter Lang (01531) 670298

WORCESTER
Nigel Leach (01905) 352848

… SHROPSHIRE …

WREKIN REGISTRY
(no contact available yet)

SHREWSBURY
Val Oldaker
Tel: 01743 260971
email:
valolduk@yahoo.co.uk
I am currently membership secretary for Shrewsbury LETS.
We’ve been going about 10 years, although I only
joined last year. We’ve about 100 members.

BISHOPS CASTLE
Janice Richards (01588) 638535
Will Croom-Johnson (01588) 638535

OSWESTRY
Judith Haslam (01691) 652193
Jenny Matthews (01691) 73626

… STAFFORDSHIRE …

STOKE ON TRENT / NEWCASTLE UNDER LYME
Susie Taylor & Nick Lishman (01782) 751950

… WEST MIDLANDS …

BRIERLEY HILL
Dr Malcolm Rigler (0384) 573670

BIRMINGHAM
In 2005, North and South Birmingham LETS combined to form Birmingham LETS (BrumLETS).
phone: +44 121 685 1155
web:
http://www.brumlets.org.uk
email:
info@brumlets.org.uk

BIRMINGHAM SW – Northfield
Stan Lane (0121) 477 7505

COVENTRY SOUTH WEST
Ken Dyke (01203) 672037

COVENTRY
The Stoke Exchange
Richard Kay (01203) 450152
Sue Lund (01203) 453055

HENLEY IN ARDEN
Heather Saunders (01564) 795501

LEAMINGTON SPA
Paul Baptie (01926) 427773
GAIA (01926) 338805
Simon Peter (01926) 422497

RUGBY
Sam Riches (01788) 537760

STRATFORD
Ruth Spaak (01789) 415244

STOURBRIDGE
Mark Davis (01384) 440622
Michael Hallam (01384) 396384


East Midlands/UK


… BUCKINGHAMSHIRE …

MILTON KEYNES
MK LetNet
(Buckinghamshire/Milton Keynes)
Janet Mulley (Treasurer)
Sarah Ford (Admin)
Tel: 01908 511247
email:
admin@mkletnet.org.uk
web:
www.mkletnet.org.uk
The Milton Keynes group has been up and running for about eleven years, but our membership is small.
We run regular activities for the benefit of our members and their families. We have a regular social evening at a City Centre pub and «Eat, Meet and Trade» sessions where we eat a shared meal, trade with each other and have a good natter.

… DERBYSHIRE …

BUXTON
Barbara Fitton (01298) 70016

DERBY
Carl Taylor (01332) 344260

… LEICESTERSHIRE …

LEICESTER
Nick Jukes (0116) 255 3223
Dave Ahlquist (0116) 270 9616

MELTON MOWBRAY
Jim Bereen (01664) 500394

NAARI LETS
Smita Shah (0116) 252 8638 or (0116) 236 7546
Roger Hutchinson (0116) 251 5144

RUTLAND
Joni Bamford (01780) 86744

… NORTHAMPTONSHIRE …

NORTHAMPTON
Martin Strube & Carolyn Crockett (01604) 32415

WELLINGBOROUGH
Brenda Lett (01933) 278818

… NOTTINGHAMSHIRE …

BILSTHORPE – Newark
Church of Engnd Diocese: rectory (01623) 870256

NOTTINGHAM
Rob Preston (0115) 958 5666


East Anglia/UK

… CAMBRIDGESHIRE …

CAMBRIDGE
CamLETS
PO Box 483, Cambridge CB5 8WX
email:
camletscontact@aol.com
web:
www.camlets.org

HUNTINGDON
Joan Billington (01480) 383062

PETERBOROUGH
Sharon Raphael (01733) 394864

… NORFOLK …

Caister/Great Yarmouth Froglets
124 Yarmouth Road, Caister on Sea, Great Yarmouth
Norfolk NR30 5BT
Tel: 01493 377877
email:
laura@caisterfroglets.co.uk
web:
http://www.caisterfroglets.co.uk

DISS
Helaine Clare (01379) 644005

KINGS LYNN
Jenny Outred (01553) 624473

NORFOLK
Eye and Diss LETS
(North Suffolk & South Norfolk)
Helaine Clare
Prospect Farm House, The Heywood, Diss, Norfolk IP22 3TA
Phone: (01379) 644005
Meets occasionally, at various venues.

NorLETS (Norwich/Norfolk)
NorLETS Administrator, 93a Northfields, Norwich, NR4 7ET
Telephone: 01603 507509
email:
norletsadmin@tiscali.co.uk
web:
http://www.norlets.org.uk

NORTH NORFOLK
Nicolette Hallett (01328) 878260

NORWICH
Adrian Holmes

… SUFFOLK …

BECCLES
Natasha Etheridge: Coordinator
Phone: 01502 711127
email:
becletsco@yahoo.co.uk

Bury LETS
(Approx 10m mile radius of Bury)
email:
info@burylets.org.uk or call 01359 230728.
Meets second Wednesday of every month at the Flying Fortress, Mount Road, Bury St Edmunds.

Felixstowe LETS
Kate
phone: 01394 283791

FRAMLINGHAM
Framlingham and District LETS
Unfortunately this is now disbanded.

Gipping Valley Lets (GVLETS)
(Neeham Market, Near Ipswich, Suffolk, England)
email:
ron@gvlets.org.uk
web:
www.gvlets.org.uk (very soon)
Tel +44 1449 721152 (work number)
correspondence to Ron Clint
G-VIS Limited Unit 3 Alder Carr Farm Creeting St Mary Ipswich IP6 8LX Suffolk UK

HALESWORTH
Halesworth & District LETs
Email:
webnb@btinternet.com
web:
www.planetbrett.fsnet.co.uk
We also have an e-group for our members for trading, arranging work parties, meeting reminders etc. Monthly business/social/trade meetings at Pinky’s Halesworth at 7.30pm on the 3rd Friday of every month.
Marion
phone: 01379 586241

IPSWICH
Nigel Macbeth (01449) 720214

LONG MELFORD
Emlyn Williams (01787) 880884

Shotley Peninsula LETS
Melanie
phone: 01473 327743

Stowmarket LETS
Sally
phone: 01449 774566

SUDBURY
Sudbury and District LETS Scheme
Mrs Janet M. Burden (area Co-ordinator)
39 Rede Way Great Cornard, Sudbury, Suffolk CO10 0LG
Phone: (01787) 311195
(Sudbury and surrounding)
Meets once a month at the Christopher Centre.

Woodbridge LETS
Janet
phone: 01386883

The North/UK

… CHESHIRE …

CHESTER
Helen de Limos (01244) 378795

… CLEVELAND …

CLEVELAND
Linda Granville (01642) 598530

EAST CLEVELAND
Geoff Lynas (01287) 624843

MIDDLESBOROUGH, STOCKTON & TEESIDE
Keith Lindsay (01642) 606287
Nina Boydell (01642) 618114
Colin Grant (01642) 230246

… LANCASHIRE …

BLACKBURN, DARWEN & HYNDBURN

BURNLEY
Kath Rowley (01282) 450536

LANCASTER
Helen & Paul (01524) 842700 or (01524) 843225

PRESTON
Marjorie Drake (01772) 865200

TODMORDEN
Michael Hunt (0161) 839 3218

… CUMBRIA …

KENDLE
Kendal LETS UK
email:
webmaster@kendal-lets.freeserve.co.uk
web:
http://www.kendal-lets.freeserve.co.uk

PENRITH
Martin Storer
email:
info@penrith-lets.co.uk
web:
http://www.penrith-lets.co.uk

SEDBERGH
Liz Newson (01539) 621307

ULVERSTON
Christine Quiggin (01229) 583569

WINDERMERE & BOWNESS
Debbie Binch (015390) 488261

… DURHAM …

DURHAM
Simeon Hope (0191) 378 2885
Jill Dutton (0191) 383 0153

… GREATER MANCHESTER …

GREATER MANCHESTER REGISTRY
City-wide
Angus Soutar (0161) 953 4115
email:
rsl@letsgo.u-net.com

MANCHESTER
Lyn Woolry (0161) 224 5309
Siobhan Harpur (0161) 434 8712 or (0161) 237 1630

MANCHESTER NORTH
Creative Living (0161) 772 3524

… HUMBERSIDE …

HULL
Janet Lewis (01482) 224912
Thelma Kahn (01482) 471106

… LINCOLNSHIRE …

LINCOLN
Eileen Reast (01472) 398163

LOUTH & DISTRICT
Edward Francis (01507) 578332

… MERSEYSIDE …

MERSEYSIDE LETS REGISTRY
Albert Killeen (0151) 525 1954

LIVERPOOL
Jill Marquis (0151) 498 4881

SOUTH CITY LETS
Penny Roberts (0151) 734 1919

TRANMERE
Dave Simmons (0151) 649 8017

… NORTH LINCONSHIRE …

BARTON
Carol Thornton
phone: (04169) 531308
email:
admin.vanl@btconnect.com
Our LETS group was North Lincolnshire LETS. It has not been operative for many months now. Although it ran for some years, the area we tried to cover was far too large. If anyone turns up who is willing to run the group again, the list of the old members is still available, and could be chased up to re-start.

… NORTH YORKSHIRE …

Richmond and Hambleton Area LETS
web:
http://www.richmondlets.org.uk
email:
richmondlets@ntlworld.com
John Snow (Directory Compiler)
Susan Holden (01748) 825732

RYDALE
Celia & Chris Morley (01439) 771463

Scarborough LETS
(North Yorkshire, England, UK)
web:
http://www.geocities.com/scarborolets
Kev Allen

WHITBY
Sue Thomason (01947) 810866 or (01904) 616860

YORK
John Cossham
Garden House, 129 Hull Rd York YO10 3JU
(01904) 422344
John Fleetwood
(01904) 646965

… SOUTH & WEST YORKSHIRE …

BRADFORD
Tariq Shabber (01274) 77124506
Scott Clifford (01274) 593871

CALDERDALE
Calderdale LETS
Jae Campbell
10 Broughton St. Hebden Bridge, West Yorkshire HX7

CALDERDALE
Calderdale Green Currency
(a complementary paper currency scheme that works with LETS to link the general public, businesses and the LETs/alternative economy.)
Jae Campbell
Salem Community Centre
Central St, Hebden Bridge, West Yorkshire HX7 6HB
email:
localcurrency@aol.com

HUDDERSFIELD
Mark Mullany (01484) 422920

ILKLEY

KEIGHLEY
John Martins (01535) 661535

KIRKLEES

LEEDS & DISTRICT

SHEFFIELD
Bendle (0114) 230 3355

WAKEFIELD
Alan Bell (01924) 295949

… TYNE & WEAR …

TYNE & WEAR
Elaine Thompson (0191) 257 5544

SUNDERLAND
David Adshead (0191) 549 2424

Wales/UK

Barry and Vale LETS
(South Wales / Barry and the Vale of Glamorgan)
e-mail:
barryvale.lets@ntlworld.com
web:
http://homepage.ntlworld.com/helen.free
Other contact option: Helen Free
22, Main street, Cadoxton, Barry, Vale of Glamorgan
Wales CF63 2HJ. 01446 405237

CYFLE Teifi Taf LETS
(West Wales/South Ceredigion, North Carms, North Pembs)
Glyn, Mydroilyn
Lampeter SA48 7QY
Tel: 01545 580528

Forest of Dean LETS
(Forest of Dean, Monmouth, Chepstow)
Jules de Bharra
The Old Mill, Blaisdon, Longhope, Glos GL17 0AH
phone:- 01452 830056
e-mail:
letsgo@fodlets.co.uk
web:
http://www.fodlets.co.uk/

Llani LETS
(Llanidloes, Newtown, Caersws and beyond)
John Waters
c/o Resource Centre, 14 Great Oak Street, Llanidloes, SY18 6BU.
tel: 01686 413639/412563
e-mail:
llets@lrc.ruralwales.org

Mid-Border LETS
(Knighton area)
Catherine Bywater Lees
23 Glyndwr, Knucklas, Knighton, LD7 1RR.
tel: 01547 528009

Mid Powys LETS
(Rhayader and area)
Peter Watt
Maes-y-Brenin 13, Rhayader, LD6 5EP.
tel: 01597 810136

ODLETS
(Oswestry and area)
Judith Haslam
80 Welsh Walls, Oswestry, SY11 1RW
tel: 01691 652193
e-mail:
odlets@trumphurst.com
web:
http://www.trumphurst.com/odlets/

South Powys LETS
(Brecon, Crickhowell, Abergavenny, Talgarth, Hay-on-Wye)
General Enquiries/Project officer is Sally Owen
01982 553 398
email:
info@splets.org.uk
web:
http://splets.org.uk/

Wye Exchange
(Hereford and district)
Anne-Lise Dalland
1 Model Cottage, Little Birch, Hereford, HR2 8BD
tel: 01981 540669

Scotland

… SOUTH …

Annandale & Eskdale LETS
Shirley Bishop/Chris Sleight
Dolphin Cottage
Lochmaben
phone: 01387 810355

Arran LETS
Jill Hagen
Denard Glencloy
Brodick KA27 8DA
phone: 01770 302475

Ayrshire LETS
Suzanne Fernando
36 Kier Hardie Drive
Kilbirnie
Ayrshire
KA25 6BD
01505 682023
email:
suzannefernando_1@hotmail.com
web:
http://ayrshirelets.googlepages.com/home

Dumfriesshire LETS
Jane Grey
Meikleholmside Cottage Fm Annan Water
Moffat DG10 9LS

East Lothian LETS
Felicity Kelsall
8d Florabank
Haddington EH41 3LG
phone: 01620 829117

Edinburgh LETS
The Peace and Justice Centre St Johns Church
Edinburgh EH2 4BZ
phone: 0131 225 7511
email:
enquiries@edinburghlets.org.uk

Falkirk LETS
Margaret Hendry
9 Haugh Gardens Bainsford
Falkirk FK2
phone: 01324 874286
c/c email:
Freda.brodie@blueyonder.co.uk

Garnethill LETS
Maggie Lunnan
101 Hill Street Garnethill
Glasgow G36 TY
phone: 0141 3533395

Helensburgh LETS
Ron Morrison
29 Colquhoun Street
Helensburgh G84 8UX
phone: 01436 672592
email:
r.morrison@helensburgh.co.uk

Kincardine LETS
Fiona Campbell
Railway Cottage Brucefield Estate
by Alloa FK10 3QF
phone: 01259 731174

Kyles of Bute LETS
Selina Robertson
30 Berryburn Kames
Argyll PA21 2BQ
phone: 01700 811 809

MidLETS
Mike Perks
13 Glebe Street
Dalkeith EH22 1JG
phone: 0131 663 1173
email:
mike.perks@freeuk ?

Orkney LETS
Jayne Traynor Longhope
Hoy KW16 3PQ
phone: 01856 701266

South Ayrshire LETS
Andrew Graham
Strathyre House 42 Prestwick Road
Ayr KA7
phone: 01292 619600
email:
letsgetcracking@yahoo.com ?

Stewartry LETS
Sarah Kleppsattel
Laurieston Hall Castle
Douglas DG7 2NB
phone: 01644 450689
email:
sarahk@lauriestonhall.demon.co.uk

Stirling & Alloa LETS
Chrissie Woods
17-19 Irvine Place
Stirling FK8 1BZ
phone: 01786 475459
email:
chrissie@amwoods.freeserve.co.uk

West Glasgow LETS
Jayne Taylor
The Annexe (Sunflower Café)
9a Stewartville Street
Glasgow G 11
phone: 0141 944 8636
email:
michael.glancy@btinternet.com

West Lothian LETS
contact: R Kew, Secretary
email –
Letswestlothian@aol.com
email:
info@lothianlife.co.uk
web:
http://groups.yahoo.com/group/westlothianlets/

… NORTH …

Aberdeen LETS
Sarah Jane Moll
177 Victoria Road Torry
Aberdeen
phone: 01224 890670
email:
sjmoll@callnetuk.com

Angus LETS
Arbroath
contact: Norman Spink (co-ordinator)
email:
angus.lets@googlemail.com

Cairnie LETS
Mary White
Cairney Primary School
Cairnie AB54 4TQ
phone: 01466 760202

Creeltrade LETS
Francoise Noblesse
2 Cottage Row Crail
Fife KY10 3RN
phone: 01333 450 361
email:
francisca.noblesse@ukgateway.net

Dundee LETS
Susan Meek
10, Hill Street Broughty Ferry
Dundee DD5 2JL
phone: 01382 738040

Easter Ross LETS
Steve Paget
Crannich Newmore
Invergordon IV18 0PG

Ellon LETS
Lisa Leith
2 Aikenshill Cottages Foveran
Ellon AB41 6AT
phone: 01358 742430
email:
scotleith@madasafish.com ?

Fife LETS
Chairman: Ruth Cooke
‘contact via Fife LETS web site’
email:
members.lets@googlemail.com

Findhorn & Kinloss LETS
Nicole Edmunds
Hillview 167 Findhorn Findhorn
IV36 3YL
phone: 01309 691308
email:
edpeach@freenet.co.uk ?

Huntly LETS
Julie-Ann Strang
Little Sanquhar cottage Gartly
Huntly AB54 4RN
phone: 01466 720340

Inverness LETS
Morag Drew
8 Dunachton Road
Inverness IV3 5SN
phone: 01463 711790
email:
MoragDrew@talk21.com

Keith LETS
Jane Cotton
Burn of Altmore Croft Glen of New Mill
Keith AB55 6UL
phone: 01343 569440

New Moray LETS
(Scotland largest and most dynamic Community Exchange Comprising 4 local editions ~ Forres, Findhorn, Nairn & Elgin.) Founded July 1997.
Now 368 active members trading 40,000 LETS per month.
Stewart Alexander Noble (Co-ordinator
)
60 Woodside Drive Forres IV36 2UF
phone: 01309 676128
email:
Info@newmoraylets.org.uk

Perth LETS
Clare Thomas
Elmbank 82 Dundee Rd
Perth PH2 7BA
phone: 01738 443532

Shetland LETS
Peter Bevington
The Booth
Hillswick ZE2 9RW
phone: 01806 503348
email:
patricia.dugard@tesco.net

Canadα

… Alberta …

Calgary Dollars
(Calgary, Alberta)
Sheri

email: info@calgarydollars.ca
web:
http://www.calgarydollars.ca

… BC …

Comox Valley LETSystems
(Comox Valley, B.C., Canada)
Landsman Community Services Ltd.
1600 Embleton Crescent Courtenay, B.C. Canada V9N 6N8
phone: +1 250 338 0213
email:
lcs@mars.ark.com ???
web:
www.openmoney.org
web:
www.gmlets.u-net.com
web:
www.communityway.org
web:
www.cctrading.net

The first LETSystem has been operating since 1983.

Was designed and developed in 1982 by Michael Linton.

Currently the original system is dormant, soon to be revived. However, there is a community way program using smart cards with about 25 businesses some of which are retailers.  web: http://www.communityway.org

LETS in Victoria
(British Columbia, Canada)
web:
http://www.lets.victoria.bc.ca

… Newfoundland …

LETS Barter Network
(St. John’s)
Contact person: Lori Heath
Phone: (709)579-5455
Email:
letsbarter@ecomail.org
Web:
http://www.envision.ca/webs/letsbarter/

… Ontario …

LETS Toronto
(details forthcoming?)

Barterworks
(Canada/Ontario/Kitchener)
e-mail:
barterworks@barterworks.org
web:
www.barterworks.org
43 Queen Street South, Kitchener, Ontario N2G 1V8
(519) 749-1911

LETS-Niagara
(Welland)
Secretary/Treasurer – Lorne WHITE
email:
lwhite@becon.org
905/835-5506 BusFaxRes
web:
http://people.becon.org/~letsniagara
Get what you need without spending hard earned cash.
Contact LETSNiagara to learn how.

Peterborough LETS
Exchange Community Association
(serves city of Peterborough, and surrounding county of Peterborough, Ontario, Canada)
email:
ptbolets@yahoo.ca
web:
http://ptbolets.50webs.com
Peterborough, ON
phone (705) 749-3910 (message centre)
phone (705) 742-5950
We use Green Dollars ($Gr) which are on par with Canadian dollars and have just switched to a new data-base called T-LETS, which is Access-based and available from The MadNetter c/o K-W Barterworks.
The Peterborough LETS in Peterborough, Ontario, Canada, is located in a city of about 76,000. Peterborough is located about 1.5 hrs north east of Toronto, Ontario. Founded in 1994, The Peterborough LETS Exchange now has its’ directory on the internet. Our current membership consists of over 70 members.

… Nova Scotia …

Halifax LETS
Halifax Regional Municipality
Launched in April 2005, we currently have 65 members. Our local currency is called the «Salty» and is the equivalent of 1 hour of a member’s time, or about $10 Canadian dollars.
web:
http://www.halifaxlets.com
email:
halifaxlets@care2.com ???

Northumberland Notes
North Shore communities
Contact: Rob Assels
email:
rassels@ns.sympatico.ca ???

Billions for the Bankers
(Sheldon Emry)
web:
http://www.mtl.clubplus.net/~clinique/milliards.htm or
web:
http://amprom.org/billions/fedm.htm

Greendollar Trading Soars
(Murray MacAdam)
web:
http://www.web.net/~cednews/green.htm

New Internationalist Magazine
web:
http://www2.gol.com/users/bobkeim/money/LETS.html
email:
cdoye@gol.com

Ontario Greens
web:
http://www.greenparty.on.ca/docs/basf1.htm#T9
email:
fdejong@greenparty.on.ca
email:
tchilds@aracnet.net
email:
kentoews@trytel.com
email:
caoil@hotmail.com
email:
tal_henderson@hotmail.com
email:
ckrits@home.com
email:
harvey3@uwindsor.ca

Open Money
(Michael Linton and Ernie Yacoub)
Open moneys are virtual, personal and free. Any community, network, business can create their own free money simply by providing a set of accounts through which members can record their trades …
ernie yacub
email:
ey@openmoney.org
web:
http://subsol.c3.hu/subsol_2/contributors0/lintontext.html
We now have
free online software so that anybody anywhere can use community currencies (cc) as easily as online banking and as simply as creating, managing and using an egroup at yahoo.
http://om.neurd.net/tiki-index.php
The community way programme provides a self-financing strategy for connecting businesses and organizations in a fundraising process for starting cc systems.

http://www.openmoney.org/cw/index.html

….community way slideshow
http://www.openmoney.org/cw/

Social Credit Quebec
(Louis Even Salvation Island)
(in English, French, Spanish, Italian, German, Portugese, Polish)
web:
http://www.geocities.com/athens/rhodes/4061
email:
gilbert_junior@hotmail.com

Spread of Local Currencies
web:
http://www.progress.org/archive/currency.htm

TOES Town LETS Bank
web:
http://www.igc.org/econwg/toes/bank.html

CENTRAL AMERICA

… El Salvador…

Red Empresarial de Trueque
(El Salvador, San Salvador)
email:
fademype@navegante.com.sv
web:
www.redintercambios.com
Calle Gabriela Mistral #209, San Salvador
Tel +503-225.94.15
fax +503-225.94.16
Barter exchange for micro and small enterprises. Greetings from El Salvador !

LETS-linkup to
the USA


… Arizona …

Mesa United Way
Dan Duncan, President
email:
dan.duncan@uwa.unitedway.org
225 E. Main Street, Suite 301 Mesa, AZ 85201
phone: (602) 834-2100
fax: (602) 834-8184

Tucson Traders
Arizona
The Steering Committee
email:
tucsontraders@hotmail.com
web:
http://hometown.aol.com/ttradersbiz/myhomepage/index.html

California

Bay Area Bucks / Resource Exchange Bank
California
email:
raft@mailexcite.com

BREAD
(Bay Area Regional Exchange and Development)
(San Francisco Bay Area)
email:
info@breadhours.org
web:
www.breadhours.org
PO Box 3973, Berkeley, CA 94703 USA
Phone: 510-644-0376

Community Currency
Carol Brouillet
My focus is on Community Currency (the difference between money and real wealth), what is money, the global situation, the many blossoming alternatives to our debt-based system/corporate capitalism).
web:
http://www.communitycurrency.org

Elders Network
Rosalind Singer
P.O. Box 11247 Berkeley, CA 94702-2247
phone: 510-597-8010, x 401
fax: 510-653-3106

Open Arms, Inc.
Jim Roberts

Rossmore Volunteer Exchange Services
Renee Breedlove or Priscilla Tudor
P.O. Box 2070 Walnut Creek, CA 94505
phone: 510-988-7751

Santa Barbara Community Currency
California
email:
sustain@silcom.com
web:
http://www.silcom.com/~sustain/SBHours

Sierra Intergenerational Time Exchange (SITE)
Betty McCown, Zaida Petievich
P.O. Box 1414 Grass Valley, CA 95945
phone: 530-274-2807

Village Barter Bank
Debra Fitzgerald
Description Resident-based neighborhood exchange program.
Azalea Park Branch 4284 41st Street San Diego, CA 92105
phone: (619) 283-9624 and (619) 641-7656

Colorado

Service Exchange
Mary-Ellen (Bunny) Fowler or Veronica (Ronnie) Leivian
2345 Bent Way Longmont, CO 80501
phone: 303-678-3228
fax: 303-678-3321

Connecticut

Project Independence
Jackie Jamrock
401 West Thames Street Unit 1601 Norwich, CT 06360
phone : 860-886-0677
fax: 860-823-1766

Florida

Abriendo Puertas Casey Mental Health Initiative
Ana Miyares
6423 Collins Avenue, #1201 Miami Beach, Florida 33141
phone: (305) 649-6449
fax: (305) 649-1459

Georgia

CareShare Exchange
Rochelle Adair or Selena Wingate
5669 Peachtree Dunwoody Road NE Suite 260 Atlanta, GA 30342
phone: 404-851-5909
fax: 404-851-5912

Illinois

Christian County Volunteer Program
Andra Ebert
1120 N. Webster Taylorsville, IL 62568
phone: 217-287-7246

Cross Age Peer Tutoring Program
Calvin Pearce
email:
think@ix.netcom.com
P.O. Box 436964 Chicago, IL 60643-6964
phone: 773-233-4442
fax: 773-233-4124

Kansas

Episcopal Social Services Hospital Aftercare Program
Susan Carmen
11613 Carter Street Overland Park, KS 66219
phone: 913-469-1771

Maine

Maine Time Dollar Network
Auta Main
email:
info@mtdn.org
web:
http://www.mtdn.org/
215 Congress Street Portland, ME 04101
phone: 207-874-9868
fax: 207-773-4701

Maryland

Partners in Care
Maureen Cavaiola
email:
partners@PartnersInCare.org
web:
http://www.partnersincare.org
North Arundel Hospital
301 Hospital Drive Glen Burnie, MD 21061
phone: 410-553-8054 and 800-227-5500
fax: 410-787-0135

Minnesota

Southeast Brainerd Service Exchange
Judy Kidder
email:
ronk@brainerd.net
510 S. 10th Brainerd, MN 56401
phone: 218-829-9100

Missouri

Grace Hill Settlement House
(St.Louis city and county and St. Charles County)
(Member Organized Resource Exchange/MORE System)
Betty Marver
email:
bettym@gracehill.org [Betty Marver]
web:[Betty Marver] Grace Hill Settlement House
[Betty Marver] Grace Hill Head Start
1139 Olive, St. Louis, MO. 63101
WE HAVE BEEN OPERATING SINCE 1981 AS A NEIGHBORHOOD BASED TIME DOLLAR EXCHANGE. OUR ORIGINS OUR SETTLEMENT HOUSE (1903).

Ney York

Community Exchange
WOMANSHARE
Diana McCourt
email:
wshare@aol.com
web:
http://www.angelfire.com/ar2/womanshare
680 West End Ave. New York, NY 10025
Not sure if you count us as a traditional LETS – group sort of a cross between LETS and Time Dollar.

Ithaca HOURS
Paul Glover (607) 272-4330
email:
hours@lightlink.com
web:
http://www.lightlink.com/hours/ithacahours/
Hometown Money Starter Kit and video is available for $40 ($50 abroad) from HOUR Town, Box 6578, Ithaca, NY 14851

Ohio

Cuyahoga HOURS
David Ellison
c/o N.E. Ohio Greens
530 Euclid Ave. #200 Cleveland, OH 22115
phone: 216/631-0557

Portage HOURS
Jefferson Beck
P.O. Box 3231 Kent, OH 44240
phone: 330/678-0654

Summit HOURS
Gloria Bloore
513 W. Exchange St. Akron, OH 44302
phone: 330/733-0842

Pennsylvania

Community Exchange
(Location: USA, Pennsylvania,Lehigh County)
Anne Rogers, Program Manager
email:
dancing112@yahoo.com
MESH, 17th and Chew St, Allentown, PA ,18105
po box 7017
Phone: 610 402 2486

Philadelphia

Equal Dollars Community
Currency & Bartering System
(Location: Philadelphia, PA USA)
4700 Wissahickon Avenue, Suite 126 Philadelphia, PA 19144 USA)
email:
Vanessa@rhd.org
or
Jonathan@rhd.org
web:
http://www.rhd.org/equal.html
Phone: (215) 951-0300
Fax: (215) 848-3194

VA

Pat MacMaster – doing business as:
CEDE
(verb: to formally surrender, empower)
Temporary Location: Huntington Beach, VA
(with 1st grandson!!!)
email:
cedetimedollar@aol.com
Description of services: assistance with program design and evaluation plan, resource development and grant writing, building community collaborations.
I provide technical assistance to programs on the timedollar e-group. I also work by email and on-site for any type of community-based and ethnic community programs; have for over 20 years.

… Washington …

The Sound Exchange
Washington
email:
vision@olywa.net
web:
http://www.olywa.net/vision/

… Washington, DC…

Kenilworth-Parkside Resident Management Corp
Rita Epps
4500 Quarles Street, N.E. Washington, DC 20019
phone: 202-686-5200
fax: 202-537-5033

Manna, Inc
Kermit Reynolds
1606 7th Street, NW Washington, DC 20003
phone: 202-232-2844

Time Dollar Youth Court
David Perez
409 E Street, NW Building B, Suite 102 Washington, DC 20001
phone: 202-508-1612

… Wisconsin…

Madison HOURS
(Location: Madison, Wisconsin, U.S.A.)
Laura Lentz
P.O. Box 3204 Madison, WI 53704.
608/256-9853.
email:
postmaster@madisonhours.org
web:
http://www.madisonhours.org

… The Rest of USA …
(If someone can let me know what States these groups belong to, I’ll slot them into their correct locations.
… thanx to ‘Sept255’ for helping me place the majority of my ‘homeless’ Community Currency groups.)

Question: Is Washinton DC also a state? Or is it part of another state? Basically, is it OK where I’ve categorised it above?

CareXchange
Mindy Mazur
email:
mmm4433@aol.com

Community Resource Bank (CRB)
Chris Jeong
email:
Bokop@aol.com

Humboldt Local Currency Project
web:
http://www.thejack.org/10-27-99/community/comm_currency.html

Simply HOURS
email:
hours@simplyliving.org
web:
http://www.simplyliving.org/sl/simhours.htm

Summit HOURS
email:
AFSCOLE@aol.com
web:
http://www.afsc.org/glrhome/summit.htm

The Women’s Resource Center Community Ca$h Project
email:
women@wrcdurango.org
web:
http://www.wrcdurango.org/CommunityCash.html

Time Dollar Institute
web:
http://www.timedollar.org/

Waldo HOURS
email:
garyrobb@uninets.net
web:
http://members.mint.net/troberts/waldohrs.html

Related Links

Hour Island, Hour World, Hour Economy
1998 Spruce Roots
web:
http://www.spruceroots.org/December98/Money.html

American Monetary Institute
web:
http://www.monetary.org
email:
ami@taconic.net

Coalition to reform money
web:
http://www.wavefront.com/~moneytalkscrm/
email:
mts@pop.visi.com
email:
gksoderb@smig.net

Community Cash Catches On
(Michael Sandler)
web:
http://seegreenweb.com/library/pg36.html

Community Currency Alternative
web:
http://www.lumiere.net/home/articles/currency.htm
email:
MiyokoS@aol.com

Cooperation: The Wealth of Nations Game
Robert Blain Ph.D.
web:
http://www.hourmoney.org
web:
http://www.siue.edu/~rblain/index.htm
email:
rblain@siue.edu
I am working on getting an hour of work adopted as the world money unit. Already, exchange rates correlate .90 with what they would be if based on the hour. I have published and unpublished material on this idea that I would be happy to share with anyone interested.
You can download my Cooperation: The Wealth of Nations Game from hourmoney.org for free. It simulates existing economies and the one based on hour money.

Debt Money
web:
http://landru.i-link-2.net/monques/
email:
monques@i-link-2.net

Dual Currency
Joel Hodroff
web:
http://www.DualCurrency.com
I am trying to bridge the gap between the fringe nature of complementary currencies and the huge mainstream need, by introducing an enhancement to mainstream banking and transaction products with the vision and values of CCs at its core. There are two good introductory power points on the bottom of the home page (one was for the ACCESS Foundation CC Conference) and then a more meaty white paper further into the site.

E.F. Schumacher Society
web:
http://www.schumachersociety.org/
email:
efssociety@aol.com

Friendly Favors Global System
web:
http://www.friendlyfavors.org
email:
sergio@sergiolub.com

Kennedy John’s Executive Order 11110
web:
http://www.lib.umich.edu/libhome/Documents.center
/jfkeo/eo/11110.htm

Local Currencies
(Robert Swann & Susan Witt)
web:
http://members.aol.com/efssociety/currencypiece.html

Local Tender
(Mark K. Anderson)
web:
http://www.valleyadvocate.com/articles/localtrade.html

MONEY & DEBT
Tom Greco’s NEW MONEY is on the web, so is MONEY & DEBT, he writes: Sent: Monday, March 03, 2003 3:52 AM
I’m traveling in S. America and have limited web access. You can link to my books via my site
http://circ2.home.mindspring.com I’ve decided to postpone the Australia trip until next fall. I return home 3/11. Tom

Money: Understanding and Creating Alternatives to Legal Tender
My latest book, published by Chelsea Green, is now available.
For details, see
http://www.chelseagreen.com/Livelihood/Money.htm
The excerpted, e-book version (in PDF format) can be found at:
http://www.chelseagreen.com/Livelihood/MoneyEBook.htm

NEW MONEY
Tom Greco’s NEW MONEY is on the web, so is MONEY & DEBT, he writes: Sent: Monday, March 03, 2003 3:52 AM I’m traveling in S. America and have limited web access. You can link to my books via my site
http://circ2.home.mindspring.com I’ve decided to postpone the Australia trip until next fall. I return home 3/11. Tom

New Money for Healthy Communities
Thomas H. Greco, Jr., Director
Community Information Resource Center
P.O. Box 42663, Tucson, AZ 85733 USA
phone: 520-795-8930
email:
circ2@mindspring.com
web:
http://azstarnet.com/~circ
Consulting on local and regional development, community currencies, and equitable finance.
Our website contains an abundance of useful material on economic, social, and political transformation, including creative ideas about money, finance, community empowerment, and sustainable economics, including links to other excellent sources dealing with a wide range of related issues. You’ll also find the text of my book, New Money for Healthy Communities.
My new book, «Money: Understanding and Creating Alternatives to Legal Tender» will be published by Chelsea Green in October, 2001.

Oaktree Money Reform
web:
http://www.go-oaktree.com/3.htm
email:
oaktree@pe.net

Reviving Local Economics
(Wes Nickerson)
web:
http://www.loveenergy.com/deerheart
/articles/reviving.html

Riegel E.C.
«Private Enterprise Money»
web:
http://www.mind-trek.com/treatise/ecr-pem/index.htm
email:
main@mind-trek.com

Roth Al: Game Theory
web:
http://www.economics.harvard.edu/~aroth/alroth.html
email:
al_roth@harvard.edu

Spread of Local Currencies
web:
http://www.progress.org/archive/currency.htm

TOES USA
web:
http://pender.ee.upenn.edu/~rabii/toes/
email:
TOESDC@igc.apc.org

LETS-linkup to
Argentina


RED GLOBAL DE TRUEQUE
You’ll find hundreds of LETS groups in Argentina by lollowing the following links.

Nodos de Buenos Aires y Gran Buenos Aires

Nodos de la Ciudad de Buenos Aires
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/cap.htm

Nodos de Gran Buenos Aires (Zona Sur)
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/zona_sur.htm

Nodos de Gran Buenos Aires (Zona Oeste)
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/zoeste.htm

Nodos de Gran Buenos Aires (Zona Norte)
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/zona_norte_del_gran_buenos_aires.htm

Nodos del Interior de la Provincia de Buenos Aires

Nodos de La Plata, Berisso, Villa Elisa
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/lp.htm

Nodos del resto de la Provincia de Buenos Aires
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/nodos_del_interior_de_la_provinc.htm

Nodos de Mar del Plata (Zona Mar y Sierras)
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/region_mar_y_sierras.htm

Nodos de Mar del Plata (Zona Oceánica)
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/zocean.htm

Nodos de la Provincia de Córdoba
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/cordoba.htm

Zona Atlántica de Río Negro
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/rn.htm

Nodos del resto del País
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/nodos_del_interior_de_la_argenti.htm

Novedades
web:
http://www.geocities.com/musictrueque/nodos/index.html#novedades

rest of South America

Red Global de Trueque (RGT)
= Global Barter Network
(originated in Argentina in 1995) now boasts one of the biggest non-monetary exchange networks in the whole world:
web:
http://www.geocities.com/RainForest/Canopy/5413/

Information on LETS groups in Brazil, Chile and Colombia can be found at web: http://www.geocities.com/RainForest/Canopy/5413/nodos/direcext.html

Chile
email:
nodocalahuala@egroups.com

LETS-linkup to
Uruguay


RED GLOBAL DE TRUEQUE MULTIRRECÍPROCO Y SOLIDARIO
email:
trueque@i.com.uy
web:
http://www.chasque.apc.org./aharo/trueque/asociados

Lista de Socios
Abril de 2001

NODO SUR
(Río Negro 1210 – Montevideo/ ferias: jueves 20 hs.)

ADRIANA – Psicoterapeuta gestáltica; espacio publicitario en revista «Somos». Tel: 7096668.
ADRIANA CANOVA – Licenciada en sicología (gestalt, bioenergética), cartas astrales, flores de Bach. Salón para actividades terapéuticas y corporales (Pocitos). Tel: 7078597
AIDA – Acompañamiento de personas. Tel: 4809566.
ALBA – Artesanía en general: madera, yeso, aluminio y metales. Artesanía religiosa. Tel: 7093555.
ANA- Modista, reparaciones en general. Tel. 6191324
ANA IZZI – Terapeuta floral, digitopuntura y reiki. Tel. 4027294
ALEJANDRA – Tipeo, trabajos en computadora. Tel: 4094548.
ALEJANDRO- Digitopuntura, moxibustión, reflexología, masaje, acupuntura, auriculopuntura, masaje chino, armonización energética de chacras. Feng-Shui . Tel.7072632-094455657
ALICIA – Socióloga; fotografía; consultora de belleza. Tel: 4005533.
ALVARO – Dr. MTV, asesorías, búsqueda de información, gestión de proyectos en áreas productivas específicas, gemas en bruto y elaboradas. Tel: 6137627
AMILCAR ABATE – Carpintería, reparaciones. Tornería en madera. Tel: 9018862.
ANA- Prof. de Inglés, costuras. Tel: 9004181
ANA RUBIO – Terapeuta corporal, facilitadora de grupos de mujeres. Tel: 6137627.
ANABELLA – Bolsos maternales y otros, ropa y disfraces para niños, zancos, teatro. Tel: 094 301189.
ANDRES CARO BERTA – Sicólogo, terapias individuales y de pareja. Asesoramiento para empresas con dificultades. Publicidad el programa «Estados Alterados» (CX 26 Sodre, lunes a viernes de 15 a 16 hs.). Tel: 4024756
ANGEL- Reparación de P.C.s. Internet: Páginas Web, E-mail. Computación. Clases de Física, Química y Matemática. Electricista.. Tel: 3077371. E-mail:
aharo@adinet.com.uy
BEATRIZ – Serigrafía, autoadhesivos. Tel: 094 300521.
BEATRIZ – Tortas saladas. Tel: 6015443.
CARLOS – Carpintero, cocina integral, terapeuta floral (Raff). Tel: 3208577.
CLAUDIA – Médica pediatra, control de niños sanos, consultas programadas,prevención y educación en salud. Tels: 2222250, 094 408984.
COOPERATIVA «LO NATURAL» – ANGÉLICA, SANDRA, PATRICIA y ANNABELLA – Envasados, comidas para llevar (comidas, tortas, pizzas, freezer) Tels: 9013127 – 9015035 Fax: 9032298
e-mail:
angerod@adinet.com.uy
DANIEL – Carpintería, clases de orfebrería y de carpintería. Tel: 3054907.
ELBA – Medicina tradicional china, digitopuntura, moxibustión, Qi Qong, hierbas medicinales, licores y jarabes. Tel: 6192279.
ELISA- Psicóloga, consulta y psicoterapia, intervenciones focales. Reiki y aromaterapia Tel 7100706.
ESTEFANIA MOTTA- Souvenirs (15 años, casamientos, cumpleaños, cuidado de niños,) Souvenirs en porcelana rusa. Comidas: Pizza, cafés, tortas , jugos Tel 9013607.
GERARDO – Retocado de fotos, y reparación de P.Cs. Periodismo, armado de folletos, revistas. Tel: 9000195.
GRACIELA – Clases de inglés; moza para fiestas; E-mail e Internet. Tel: 4008887.
GRACIELA GUIDO- Artesanías en cuero, sombreros, monederos, collares, carteritas y llaveros. Arreglos en muebles de cuero. Tel – 2084701
GRACIELA M. CABELLA- Escribana ,Gestoria. Tel. 9009317- 099199379
GRISELDA – Enfermería, fletes (camioneta «Para ti»). Tel 0900 1414 cod. 10361(a nombre de Octavio Da Silva).- 2088567
HECTOR – Electricista ,Tel: 9082386
IRMA VIGO- Ropas varias y calzado- Tel. 2038807.
JAQUELIN – Cuidado de chicos, fin de semana de noche. Voy a domicilio. Budín inglés y pizzas. Tel 3689121 y 4005897. Depto. de Canelones (Progreso).
JORGE – Odontología completa. Tel: 9014889.
JOSE – Artesano, trabajos en cuero. Tel: 5131813.
JOSE ANTONIO- Podólogo Tel:9004181
JOSE MARIA CAMPOS- Reparación de TV, videos, equipo de audio, video-juegos, controles remotos, teléfono, fax y amplificadores. Tel 6283153- 099106403
KARINA – ropa de dama, idioma inglés. Tel: 3092131.
LETICIA – Tallerista, taller de expresión plástica, encuentros recreativos para niños, cerámica y cestería para jóvenes y adultos. Tel: 9015316.
LOURDES CRISTINA – Maestra pre-escolar, inglés para niños, recreación, cuidado de niños. Tel: 4006067.
LUCY – Pedicuría; manualidades, arreglos florales; miel. Tel: 3625199.
MABEL – Lectura de libros y textos. Tel: 4089123.
MARIA CRISTINA – Animación de cumpleaños, títeres, música, juegos; cuidado de niños (puede ser nocturno); Maestra, clases particulares de Primaria. Tel: 9023180.
MARIA POLLETA MARTINI – Tarot, broches, bijouterie, accesorios varios. Tel: 2008039
MARIA CRISTINA VARELA – Docente, maestra, clases de apoyo. Artesanías en madera y flores secas. Reflexología, masajes en los pies. Tel: 9018862.
MARIA DELIA – Procuradora, asistente dental, cuidado de niños (en días y horarios puntuales), estadía en ranchito en Pta. del Diablo. Tel: 9026994
MARIA JULIA – Tejido en punto de medida. Tel: 3204580.
MARIA LAURA MAZZA – Sicóloga. Velas. Trabajos en yeso y madera. Pátinas. Tel: 9016396.
MARIA LUISA – Tortas de cumpleaños, 15 años, casamientos, cotillón. Profesora de dibujo. Tel: 4033793.
MARIANO – Diseño gráfico, imprenta. Tel: 5227113, 099613562- e-mail:
letras01@adinet.com.uy
MARIELA – Taller de plástica, cerámica y cestería; limpieza de cutis, maquillaje social, «body art». Tel:4098582.
MARIO – Electricista. Tel: 9082386.
MARTHA – Diseño gráfico, industrial y comercial.Tel:7077462 E-mail:
marthasilva@yahoo.co
MERCEDES – Semillas de girasol tostadas. Sopas deshidratadas. Tel: 4815733.
MICAELA- Tortas dulces y saladas.
MIGUEL GRABOUSKY- Artesanía, souvenir ecológico en cáscara de naranja. Cartelería. pirograbados artísticos y comerciales. Tel. 5226389- 5252546.
MIGUEL – Corrección de textos y libros. Periodista. Música: flauta. Tel: 4089123.
MIRIAM – Formulaciones de productos de limpieza y cosmética, traducciones Inglés-español. Clases de Inglés. Tarjetas personales por computadora. Tel. 3077371.
MURIEL- Pedicura, masajes, comidas. Tel: 9031359
NIRIA – Enfermera asistente, cuidado de enfermos, de niños, acompañamiento de personas solas; locomoción para fletes o traslado de personas. Tel: 4877277.
RICARDO- Bijouterie, regalos. Tel 2008039
RITA DASKALOFF – Dra. en derecho y ciencias sociales, especialista en derecho de familia. Tel: 4802952.
ROSITA – Terapeuta floral por Radiestesia. Reiki II. Regresiones. Remodelación corporal. Shiatsu .Geobiologia. Cosmética natural.. Tel: 7120438.
ROSSANA MAGALLANES – Odontóloga. Tel: 6821355.
SANDRA ALEXANDROFF- Desgrabación de cassettes, copias en P.C, en WORD, «tipeado de trabajos». Francisco Medina 1424/3
SELENE- Panes, cookies, galletitas, trufas, cocina.Locuciones, doblajes. Trabajo corporal, respiración aromaterapia, meditación. Trabajos artesanales en papel, maché, chala, flores secas. Ambientaciones. Decoración. Tel :9089098
STELLA- Flores de Bach, ropa hindú, encuestas, marketing social. Formulación de proyectos sociales Tel. 9013607
SUSANA – Jardinería, auxiliar contable. Tel: 6198788.
VERONICA – Cerámica (utilitaria); canastos ecológicos. Tel: 3087496.
VICENTE – Locomoción, transporte de grupos de personas en omnibús. Tel: 6134735 – 099616152
VICTOR – Edición y diagramación de publicaciones; electricidad del hogar; consultas al I Ching. Tel: 4099924.
VIVIANNE – Sicóloga, terapeuta floral, armonización energética. Tel: 9082386.
YAMANDU – Papel reciclado, técnico en comunicación social, diseño gráfico, pintura de casas, electricidad y artesanías -pan-. Tel: 3963005.

NODO : «CASA DE CULTURA»
( Lucas Obes 897 frente al liceo Bauzá, Ferias: -miércoles 19:30 hs.)
(2º y 4º sábado de cada mes de 16 a 18 hs.)

ANGÉLICA STOJAN – Alimentos vegetarianos, terapeuta floral (Raff), radiestesia médica, geobiología, plantas medicinales, musicoterapia, decoradora comercial e interior. Tel.: 3208577
CARLOS GIMÉNEZ – Electricidad domiciliaria. Mecánico. Chofer de ómnibus,camiones y autos. Tel.: 2924871
SILVIA- Clases de Historia, preparación de exámenes de Secundaria, selección de personal. Asesoramiento laboral. Tel 6199089
EDDA FABRI – Procesamiento de textos: corrección, desgrabación. Preparación de exámenes de secundaria: Biología, Literatura, Filosofía, Ciencias Sociales, idioma español, inglés. Tel: 3060273
e-mail:
grafos3@conectate.com.uy
GRACIELA CROCE – Empresa de servicios de: educación para el tiempo libre,recreativos y de gestión cultural. Ofrezco 3 cupos en «La Cigarra», actividades expresivas lúdico-creativas para niños entre 3 y 7 años (lunes a viernes entre las 13:30 y 17:15 hs.).Paseos ocasionales. Tel 5074180. e-mail:
pincro@adinet.com.uy
GONZALO LAGOMARSINO – Clases de Inglés para viajes, diálogos (en local o a domicilio). Mozo para fiestas, alfajores, conservas. Tel: 3360135 e-mail:
geronimus_underground@hotmail.com
HEBER MAZZONI – Mecánico automotriz. Chofer. Tel.: 2089399 – 094322053
HECTOR – Jardinería integral. Tel. 305-2915 E-mail:
toppoperez@starmedia.com
NATALIA CASTAGNET – Caravanas artesanales. Tel. 9241839- e-mail:
natinton@i.com.uy
RICARDO PINTOS – Gestor cultural. Desarrollo de proyectos educativos, recreativos y de gestión cultural. Producción, difusión y representaciones artísticas. Tel.: 5074180. email:
pincro@adinet.com.uy
VÍCTOR GONCALVEZ – Músico, canta-autor. Animación de fiestas, música acústica, guitarra y percusión. Artesanías. Tarot psicológico Rey Toth. Clases de expresión musical para niños y adultos. Tel.: 3059540
WALTER GONCALVEZ – Pinturas artísticas y publicitarias. Soldaduras eléctricas. Pintura obra blanca. Carteles. Serigrafía.Tel.: 3059540.
PABLO PINTOS – Artesano, Profesor de batería, taller de percusión. Tel: 507-4180
e-mail:
pincro@adinet.com.uy
ELIZABETH VALIENTE – Clases de corte y confección, confecciones de prendas, capitoneado (de todo tipo), apronte maternal (sillitas, cunitas, bolsos, etc.) Tel: 094-344985
DÉBORA CHITNISKY – Tortas dulces, pasteles y galletitas, cuidado de chicos (hasta 6 años), desfile de prendas (pasarela) fotos y filmaciones comerciales Tel: 094-344985 E-MAIL:
eli_uru@hotmail.com
HILDA ARIANO DE CABALLERO – Acompañamiento de personas (jueves de mañana), profesora de filosofía, literatura, francés. Tel: 336-6011 e-mail:
hildasil@hotmail.com

NODO GUIDAI (Sayago)
(Centro Juvenil Salesiano – Bvar. Battle y Ordóñéz 6182 esq. Sayago / ferias: sábados 16:30 hs. )

ADRIANA – Herrería y candelabros artesanales. Tel. 3229330
ADRIANA – Cuadritos alegóricos con motivos infantiles, ropas varias, artesanías. Tel. 3238889
ALFREDO- Publicidad en revista barrial «LA CHISPA» ( Mil ejemplares en Mdeo, Sta. Lucía, Raigón, San José, Pando y Rivera).Tel. 3088070.
ALICIA- Acompañante de personas enfermas y ancianas. Tel. 3046674
AMALIA CRUZ – Maestra, consejera familiar especialmente en drogadicción. Confección de ropa, arreglos, cortinas, almohadones, colchas, forro de moisés. Vestuarista de danza y murgas. Panes artesanales de granos sin sal. Comidas, tartas de frutas. Comidas para tratamientos, pizzas. Artesanía en totora. Tel: 3091329.
ANDREA- Clases de inglés, pasado de textos a P.C. Teatro. Tel.: 3073172 E-mail:
alab@montevideo.com.uy
ANDREA y JORGE – Crochet. Velas de miel y parafina. Pintura decorativa. Artesanías en cuero. Tejemos artículos de crochet si nos dan el hilo ó la lana. Cambiamos mercadería por comida, ropa, plantas, libros, artesanías. Tel. 3086178 (c/aviso) E-mail:
aajam@montevideo.com
CARLOS – Fundas p/ almohadones a medida, no incluye materiales, máximos 5 p/ semana. Tel 3238889
CRISTINA- Jardinería integral. Huerta orgánica. Decoración locales, mesas, souvenirs. Tel 2227961
ELSA – Manualidades en tela. Ropas. Artesanías varias. Tel. 3238889
ESTELA MARIA – Modista, Reformas. Arreglos en general. Medias. Gorros.Guantes.Tel.3076926
FELICIA- Artesanías. Tel. 3204008
FREDA- Peluquería. Carlos de la Vega 5589
GLADIS ALICIA – Clases de Yoga. Títeres, espectáculos, animación de fiestas (tanto la comunicación como los servicios, en horario escolar). Tel. 3049056
GLORIA- Confecciones de prendas, poleras, buzos y pantalones deportivos. Clases de muñecos de peluche. Cuadros ecológicos (arpillera y semillas). Capitas para perros. Tel. 3088070
GRACIELA ESTHER- Confección de prendas en gral. Disfraces. Arreglos. Cambios de cierre y forro en prendas de napa. Tel 3210823
HUMBERTO- Compostura de calzado. Pintor de casas. Cocina. Gabito 888
ISABEL- Artesanías (decoración de tortas y adornos en espuma plast, infantiles). Tel.3090729
JAVIER- Plantas, trabajos de recuperación y jardines. Alimentos. Tel.: 3073172
E-mail:
alab@montevideo.com.uy
JOAQUÍN – Miel. Ricotta. Quesos. Productos lácteos. Guía de turismo. Enfermero. Asistente de discapacitados. Chofer. Apicultor. Cobrador con moto.
TERRENO para producir algo. Tel 3202456 – Trabajo – 2086994.
JORGE- Tortas, decoración. Arte en azúcar. Tel 3046674
JOSÉ – Artesanías en bronce y aluminio. Herrería en gral. Tel.: 5144520
JUAN CARLOS – Artesanías (parcex, caña y piedras). Tel. 3237493
JUAN CARLOS- Vivero (huerta y jardín). Orientación en métodos naturales de prevención en salud. Jardinería. Tels. 2227961 – 2272941
LAURA- Servicio de moza. Tel. 3092131 ó 094300034
LUIS ALBERTO- Mantenimiento en gral., pintura, sanitaria, carpintería, eléctricos. Tel. 4082806. 094 336502
LUIS ALBERTO- Clases de música, piano y guitarra. Iniciación a la misma. Tel. 4007448
MARIA FERNANDA – Tarotista. Tel: 3208530
MARIA MARTHA – Tejidos a máquina y a mano, productos de tocador. Tel 3042410
MIRTA BEATRIZ – Remodelación corporal. Depilación y pedicuría. Manualidades. Tel 3237254
MÓNICA CORREA- Conservas, mermeladas. Tel. 929 04 95
MÓNICA- Inciensos artesanales. Masajes terapéuticos con aceites esenciales. Tel. 4007484
MACARENA- Cosmetología. Maquillajes (todos). Depilación. Manicura. Corte de cabello. 099800738
MYRIAM – Peluquera a domicilio. Ayudante de cocina. Limpiezas por hora. Tel. 3043494
NORMA – Comidas caseras en la feria del NODO GUIDAI.
RAQUEL- Servicio de confitería, comidas prontas, tortas, fiambres, pascualinas, puerro, cebolla. Panes integrales, comunes, ciruelas, banana, etc. Pan casero Tel. 3095147.
ROSANA- Cortinados, colchones, costuras, forros de sillas y sillones. Casitas interiores para mascotas. COHAMI- C5 Nº 805/002
RUBEN – Artesanía en madera. Carpintería en general. Tel. 3075582
SAÚL- Hogar sustituto para tercera edad. Tel 5115559
SABRINA, PAULA, PAUL, FREDY y FEDERICO – Comunidad de vida natural. Vivencias, apoyos, artesanías y productos naturales. Cno FAUQUET s/n° a 3 cuadras del Saint Bois hacia la ruta, frente a DAPAMA.
SERGIO- Servicio de fiestas, comidas, eventos, fiestas, juveniles, cumpleaños, infantiles, de quince, casamientos, cena shows, empresariales, parrillero, servicio de lunch, salones. Chofer (vespertino ó nocturno). Comedor: lunes a sábado (11.30 a 15.30) máximo 2 almuerzos por día. Pondal 869. Tel. 3097379. Part. 9085247.
SILVANA – Tortas y variedades dulces. Ropa usada. Cotillón por encargue. Tel. 3210823
SILVIA- Repostería. Artículos de cosmética. Manualidades en tela. Tortas casamientos y cumpleaños. Flores de azúcar. Granas. Etc. Tel. 3227347.
TERESA- Ropa, revistas y comida. Tel. 3203130
VALENTINA- Peluquería, maquillaje, manicura, depilación. Tel. 3207313.
WLADIMIR – Miel. Tel 3077686

NODO SHANGRILA
(Iglesia de la Santísima Trinidad, Gestido esq. Colombia/ ferias: segundos domingos de cada mes a las 15.30 hs.)

ALVARO TASENDE – Inyectables, control de presión arterial. Producción de árboles (ciprés, araucarias, cedros).Tel 6821206
ALVARO – Plantas medicinales. Tel: 6822048
BEATRIZ RAVAIOLI – Móviles infantiles, frascos decorados. Profesora de literatura (apoyo).Palomitas de maíz. Tel. 6825241.
DANIEL CAPPUCCIO- Mermelada de frutilla (cultivo propio). Animación y teatro. Garcia Lagos M7A S19-Tel: 6824272
DORIS PARADA- Tortas saladas y dulces, panes, sándwichs, masitas, alfajores. Masas para preparar tartas, pascualinas empanadas, arrollados. Tortas decoradas, pastas. Venezuela M32 S3.Tel: 6824231.
EDUARDO VOLPE- Tornero en madera, platos, palotes de amasar, portalápices. Tel. : 6826854
ELBA MUSMANO- Crochet y bordados. Tel.: 6823861
ELIZABETH BOZZO- Atención de salud comunitaria, educación para la salud, control de presión arterial, peso corporal, inyectables, educación y asesoramiento en salud del trabajador, venta de ropa de diferentes talles, colaboración en elaboración de alimentos, plantas y otras tareas grupales. Tel.: 6824272
ELIZABETH PIANA – Peluquería, depilación. Tel.: 6831658
EMILIA VIERA- Cuidado de niños. Tel.: 6821671
FRANCISCO SANGIULIANO- Producción de árboles. Compost de lombrices. Tel. 6826092.
FREDDIE FAUX – Confección de vestimenta, batik, cuero, artesanías en general, decorado. Tel.: 6822627.
GASTÓN CAJIGAS- Electricista, instalaciones y electrodomésticos. Tel.: 6824259
GONZALO PERERA- Tallador, carpintero, profesor de guitarra, clases de armonía, improvisación, composición, carteles y artesanías talladas, arreglos, colocación de lambriz. Tel.: 6827472.
GUSTAVO MENDEZ- Locomoción, huerta orgánica. Prestamos de libros y videos. Tel. 6825241
ISMAEL PARGA- Reparaciones mecánicas (automotores). Arreglos de cañerías en poliuretano. Arreglos de muebles, verjas y portones de madera. Tel. : 6828005
JOSE CAPUCCIO – Asesoramiento en todo tipo de cultivos. Tel: 6824272.
LUIS FERNÁNDEZ – Psiquiatra, psicólogo, orientación sexológica, psicoterapia. Tel.:6827945? 094326211.
LUIS JUSTITZ – Técnico electrónico, copias en CD. Tel. : 6828209 099684912
MARÍA C. OTERO- Zapatos y cinturones. Tel.: 6827624
MARÍA DEL CARMEN ESTIGARRIBIA- Tejidos a máquina (buzos y sacos). Tel : 6823187
MARÍA ELENA CARAMELLI- Locución, acompañante de niños, ancianos, enfermos. Masajes desestresantes. Porcelana rusa o porcelana en frío. Tel.: 6827945
MARÍA LINA BUSTAMANTE- Educadora preescolar. Tel.: 6823146
MARÍA MARTÍNEZ – Tarjetas artesanales, deberes vigilados). Tel. : 6825079
MARINA FINOCCHIO- Cocina freezer, microondas, repostería, locomoción, cuidado de niños. Tel.: 6823349 03754566
MILKA SANTOS- Medicina Familiar, consultas médicas, certificados, educación para la salud. Psicodrama, talleres de sociodrama. Río Dulce M29 S12.Tel: 6821206
NELIDA FERNANDEZ- Odontóloga General. Avda. del Parque y San Salvador s/n. Tel:6822048
PERLA VELAZCO- Panes de salvado, tortas dulces y saladas. Tel. : 6827046
RAÚL GARRIDO – Jardinería, pintor de autos, albañilería, sanitaria. Tel.: 6823403 – bipbip 1995 cod. 8784.
SANDRA AGUIAR- Trabajos en imprenta. Tel.: 2940768 – 6827496 – 094492656
SERGIO OLIVIERI – Técnico en computadoras, arreglos, reparaciones, service. Tel.: 6832143 099110780
SUSANA CAETANO – Tortas saladas y dulces, pastas. Masajes terapéuticos y de relax (damas) 6820434

NODO MARINDIA
( Parroquia de Salinas/ ferias: martes 18.30 hs)

ADRIAN – Artesanías, trabajos en general. Tel: 037-66833.
ALBA – Profesora de tapices; dulces. Tel: 037-69542.
ALBERTO – Odontólogo, asistencia integral. Tel : (02)2037781
ALBERTO – Limpieza, mantenimiento y diseño de jardines. Tel: 037 21021
ALMA – Peluquería. Tel.: 037 63999
ALICIA – Clases de dibujo y pintura, muñecos artesanales, pastas caseras. Tel: 037-64435.
ANA MARIA – Tejidos al crochet, planchado, limpiezas. Tel: 037-63088.
ANDREA – Comida vegetariana. Tel: 037 64731 (vecino)
ANTONIO – Venta de leña y piñas. Poda.
ARLETTE- Ropa usada y a estrenar, maquillaje, flores Tel: 037 67865
BEATRIZ – Panes integrales, jaleas, repostería. Tels: 037-25135, 099 350270.
CAROL – Artesanía, joyería, adornos.
CAROLINA – Ceramista; cuidado de niños, maestra particular. Tel: 037-66276.
CRISTIAN – Arreglo de bicicletas. Tel: 037 64435
DANIEL – Artesanías en general, clases de artesanías. Tel. : 094361176
DANIEL – Limpiezas; carpintería; albañilería, yesero. Tel: 037-66276.
DANIEL – Magia para cumpleaños, clases de guitarra, clases de defensa personal. Tel :037 63514 0944203130
EDISON – Vidrios, herrería en aluminio, mamparas. Tel: 037 67465.
FABIANA – Mates artesanales. Tel: 094 353291.
FEDERICO – Herrería, artesanías. (02) 4084082
GERARDO – Carpintería; construcción. Tel: 099 170510.
GLORIA – Cuidado de niños, limpieza, pintura en tela y madera, comidas, costuras, arreglos.Tel : 037 68916 (vecino).
GRACIELA – Ropa, comida, reiki. Tel: 037 69531.
GUILLERMO Artesano. Tel: 037-68046.
GUSTAVO – Hornos de barro, estufas, paredes raras. Tel: 037-66883.
HÉCTOR – Carpintería, estufas a leña. Tel.: 037 68916
HUGO – Herrería, sanitaria. Tel:037 69962
INES – Profesora de órgano, babysitter. Inciensos, marcadores. Limpiezas y cocina. Tel: 037 63434
JANET- Panes y galletas (línea integral). Tel: 099 170510
JIMENA – Comidas. Tel.: 037 64435
JOSÉ LUIS – Reparación de heladeras, heladeras usadas. Tel : 037 69601
JOSÉ RICHARD – Albañilería, pintura. Tel : 037 68916
JUAN – Trabajos en general. Tel : 037 65229
JUAN ANDRES – Odontólogo. Tel: 037 64571
JUANA – Yuyos, plantas medicinales. Tel: 037 63434
KALIBA – Artesanías, limpiezas, leña. Tel : 037 65229
LAURA (LULA) – Arte curativo tradicional chino. Acupuntura, digitopuntura, masaje chino, moxibustión. Productos naturales, hierbas. Tel: 037 64424
LAURA ELISA – Maestra, apoyo escolar. Tel: 099-170510.
LEONARDO – Sanitario, trabajos en PC, escaneados, internet. Tel: 696 1133
LUCIA – Títeres artesanales, talleres. Tel: 037 64078.
LUIS ALBERTO – Comidas. Tel.: 037 68134
MARA – Comidas, pinturas, niñera. Tel: 037 63056.
MARIA – Hierbas medicinales, aromáticas, panes. Tel: 037-67956.
MARIA – Productos de limpieza. Tel: 037 21021
MARIA ANABELA – Docente de idioma español y literatura (exámenes y particulares). Tel: 037 64571
MARIA CECILIA – Repostería.Tel: 037 64311
MARIA CELIA – Productos porcinos. Tel: 037 65467.
MARIA CRISTINA – Plantas, ropa nueva y usada. Artículos para el hogar. Tel: 037 63349.
MARIA PIA – Primeros auxilios. Tel: 037 65083
MARIELA – Comidas integrales, productos naturales, talleres de aromaterapia. Tel: 099 681880
MARISA – Repostería, clases de decoración, cuidado de niños. Tel.: 037 63514
MIGUEL – Yuyos y plantas medicinales, clases de matemáticas, física, química y computación. Tel: 037 63434
MILTON – Enseñanza de computación, apoyo para secundaria, tareas en computadora, reparaciones. Tel: 037 64147
MYRIAM – Café vegetal KAFECA. Medicina china, estética celular. 037 68150 (vecina).
MONICA – Tortas, tortas fritas, pizzas. Tel: (02) 4084082
NATALIA – Limpiezas.
NATALIA – Imprenta y diseño gráfico. Tel: (02) 6988369.
NICOLAS – Fotografía. 037 63434 (vecino).
NUBIA – Panes, tortas y tartas. Equipos deportivos para niños. Tel: 037 68613
PABLO- Artesanías en alambre, jardinería, peón albañil.
PATRICIA- Cerámicas. Tel: (02) 4028766
PAULA – Reiki; papel hecho a mano, objetos de papel. Tel: 037-68838.
PAULINA- productos de granja, conservas. Tel:037 63706
RAMÓN EDUARDO- Jardinería, construcción. Tel.: 037 68916
RAQUEL- Comidas, dulces, salsas. Tel: 037 63796
RAQUEL – Artesanías, tejidos a mano y telar. Arreglos, costuras. Tel: 037 69980
ROBERTO – Carpintería; electricidad; albañil; técnico en fotografía. Tel: 037-63088.
RODRIGO- Bloques, fletes. Tel : 037 65135
ROSMARY – Artesanías en alambre, piedras y cuero. Tel 😦 02) 2160065
RUBEN- Pozos de agua, albañilería, pintura, sanitaria. Tel: 037 63661
RUBEN ALBERTO – Adiestramiento canino, decoración de tortas, corte de césped. Tel: 037 63285.
RUBENS – Adiestramiento de canes, corte de césped, decoración de tortas de cumpleaños y casamientos. Tel: 037 63285
SEBASTIAN – Trabajos manuales, peón, limpieza de terrenos.
SILVIA – Trabajos de panadería. Tel : 037 64449
SILVIA – Modista, peluquería, acompañante. Tel: 094 334314.
VIVIANA – Tortas, alfajores, artesanías. Tel: 037 63056.
WILLIAM- Mecánico de motos y bicicletas
YANET – Trabajos de panadería, tortas, tartas. Tel: 037 64449
YRUPE – Asesoramiento técnico; granjero. Tel : 037 65135
YUDDY – Dulces artesanales. Tel : 037 64147 ZU- Comidas. Tel: 037 65083
ZULLY – Comidas, plantas. Tel: 037 66803.

NODO EL BOSQUE
(Colonia de vacaciones del SAG, Buenos Aires y Zorrilla, Km. 21 de Av. Giannattasio / ferias: segundo y último domingo de cada mes a las 17 hs).

ALICIA- Calendario Maya (oráculos). Reiki. Flores de Bach. 695-8039
ANA CASTAGNETTO – Clases de dibujo y pintura, prendas tejidas. Tel: 6957482*
ANA MARIA – Cartas astrales. Tel: 099 108649
ANA PARDO – Reiki. Pintura en tela. Tel. : 094408300 y 094339319.
ANA- plantas, árboles. 696-2702
BEATRIZ- cocinera UTU 682-3056
BORIS BERNASCONI – Calzados, ropa, afilados. Tel: 6821868.
BETTINA ROSSO- asistente psicológica, Terapeuta Floral. 695-7300, 099 189062
CARLOS BRUNETTO- Ventas, marketing, estrategia del producto, imagen, perfil estratégico. Tel. 6962969
CARLOS CÍCERI – Camioneta cerrada para fletes y repartos. Tel: 6956353.
CÉSAR MOREIRA- mecánica de motos. 696-5032
CRISTIAN REBAGLIATTI – Jardinería. Venta de ropa. Tel: 6829205.
CRISTINA TRINIDAD – Plantas aromáticas y medicinales. Hierbas embolsadas. Tarjetas. Tel: 6832121 CHESTIL LARRERO- clases de apoyo y preparación exámenes inglés y contabilidad. 696-2068
DAMADIEL- Reiki. Plantas 698-8418
DANIEL- Licenciado en Psicología 480-6989
DANIEL- sanitario, albañil, pintura, juguetes en madera. 696-2576
DAFNE- clases de Yoga. Salón para fiestas o reuniones en Lomas de Solymar. Grupos crecimiento personal. 696-1368
DELFI- Reiki. Pan de nuez- 683-1008
DIEGO- Jardínería.Tel.6957077.
EDUARDO GONZALEZ – Artesanía. Trabajos en madera y metal. Tornería en gral. Tel: 6957799
EDUARDO – Masajes; quiropraxia. Tels.6958301
EDUARDO – Seitán (carne vegetal), seitán a la vinagreta, licores. Tratamientos para la salud (hierbas medicinales, test bioenergético, elixires de gemas). Tel: 682-7744 (099) 26-51-80
ELENA- Artesanías cajas forradas en tela, platos de porcelana.Tel.6957799.
ELENA – Reiki, restauraciones, ropa usada, tortas. Tel: 6957068.
ELINOR- comida, ropa usada, velas. 695-8039
ELIZABETH- peluquería 683-1658
FEDERICO- Trabajos de herrería y bronces. Tel 6831196
FELIX- pinturas 683-1687
FERNANDO PARGA- service y venta de lavarropas, secarropas y lavavajillas. 682-8005 099 177720
FRANCISCO- Medicina china, digitopuntura, masajes, relax, acupuntura; panes integrales. Tel- 6826107
GABRIELA- Encuadernación artesanal, telares y tapices. Tel. 6826107
GLADYS- clases de arpa paraguaya. 696-0054
GLORIA- bolsos crochet, colares, pulseras,tobilleras. 696-1356
GRACIELA RIVERO – Reiki. Tel: 6019286.
GRUPO DE TEATRO «ANDANDO» entrada al teatro 40.-cr.
GUADALUPE Y JESSICA CARABAJAL – Fiestas infantiles. Tel: 099 165125.
HÉCTOR- carpintería y artes gráficas. 682-3517
HELENA- peluquera, venta plantas 682-7090
IOLE- peluquería 696-2676
JAVIER- Jardinería. Tel. -6958301.
JORGE- Apoyo a primaria; clases de inglés, idioma español; traducciones, escritor de libros de cuentos para niños. Tel. 6004756.
JORGE- zapatos 094 397458
JORGE CARABAJAL – Sanitaria; albañilería. Alquiler de herramientas. Tel: 099 165125.
JORGE- serigrafía, diseño gráfico 682-8512
JOSE PEDRO RIVERO – Albañilería en gral. Tel: 6966243.
JUAN CARLOS VIGNOLES – Electricista (autorizado por UTE). Tel: 6966243 (vecino).
JULIO- diseño gráfico, imprenta y computadora. 698-8911
KARINA- decoración en yeso, tarjetas con yeso, marcadores 682-7482
LAURA- plantas 695-7799
LAURA- cerámica 682-4900
LETICIA DE LA TORRE – Sicóloga. Tel: 6958315.
LILA- Yoga (de 13 a 18 hs.).Tel. 6820362*
LILIAN- Modista, costuras en general. Tel.6965287
LILIAN – Canelones, plantas. Tel: 695-7799
LORELEY – Profesora de educación física, recreación, psicóloga social. Tel: 6959983
LUIS- Artesanías. Tel. 7074616
LUIS – Electricista, arreglos e instalaciones. Tel: 6828209.
LUIS- clases de guitarra 682-4128
LUIS- computación, diseño gráfico, contabilidad, gestoría y trámites comerciales, clases de contabilidad, carpintería en madera, artesanías. 682-5928
MABEL- confeccionista, prendas de niños. 696-5032
MARCELO BONIFACINO – Jardinería en gral. Tel: 6824392.
MARCELO- fletes, transportes en general. 695-9416
MARÍA CRISTINA- libros. artículos varios 336-1052 094 330003
MARÍA DEL ROSARIO- miel, manteca, velas, arreglos flores secas, decoración flores frescas y secas, plantas, enfermería. 695-8786
MARIA EUGENIA VIDAL- Sicóloga; terapias de alternativa; tallerista, expresión plástica y corporal; pintura y escultura (niños, jóvenes y adultos). Tel: 6831196.
MARIA EVA MARTINEZ – Dificultades de aprendizaje. Evaluación psicopedagógica. Estimulación temprana (niños con discapacidad intelectual o motriz) (bebés con handicap). Técnicas de estudio. Seguimientos. Orientación a padres. Tel: 2002633 – 099 669 094.
MARIA JOSE ESPASANDIN – Ballet, danzas. Tel: 6826979.
MARIA LEONOR BASTARRICA- Clases de Yoga (práctica y cursos); reiki: iniciaciones para 1º y 2º nivel, tratamientos. Tel.9013561.
MARÍA SUSANA- velas, inciensoa, ropa inetrior niñas, reflexología. 683-1598
MARÍA TERESA- artesanías, reflexología.
MARIELA GUAGLIANO- Clases de Yoga; reiki 1º nivel; foniatría. Tel. 6832139.
MARIELA MENDEZ – Fletes. Traslados. Tel: 094 344 404.
MARIO- electricista, herrería. 513-4671 099 110438
MARISA- miel pura. Reiki. Yoga. Flores de Bach. Clases de órgano 695-8039
MARTA- terreno para plantar, acompañante adultos,cudado de niños en la noche 695-7578
MARTHA- tartas saladas y dulces 682-6916
MARY ANNE BROWN – Servicios veterinarios. Rescate de animales accidentados o agredidos. Asesoramientos sobre malos tratos. Tel: 6829205.
MERCEDES – Pipas, granola, velas. Tel: 6827744.
MERCEDES – Podóloga, reiki. Tel: 6824147.
MERCEDES CASTRO- confección, arreglos prendas, cambios de cierre, forros, teñido cueros. 682-8964
MIGUEL- adornos, regalos artesanales, clases de pintura, encargos, cuadros. 695-9414
MILAGROS- Bijouterie, artesanías en general y reparaciones. Tel.6960167.
MIRTA- pedicura, manicura, artesanía en yeso, cerámica y madera. 696-1707
MÓNICA- cocina, empanadas, pascualinas. 094 397458
NANCY – Óleos, tarjetería, artesanías. Tel: 6961419 – 6986311- 099133647
NATALIA- imprenta 698-8911 698-8369
NELVIS RODRIGUEZ – Ropa de niños y mayores, clases de corte y máquina. Tel: 6956353.
NORA- Reiki, fletes, cotillón. 696-5240 099 612291 099 107674
GABRIEL PASCUAL – Imprenta: tarjetería, volantes, revistas, diarios, libros. Diseño gráfico. Tel: 6828802 – 094 470 914.
ROBERTO- venta varillas de madera para: cuadros, zócalos, contramarcos, etc. soportes de cortinas en hierro y madera, hierro forjado 695-7178
ROBERTO- artículos de limpieza 682-6916
ROMEO- comidas caseras, objetos varios. 696-5612
PATRICIA BONIFACINO – Plantas florales. Tel: 6838422
PATRICIA LAURA SOBRADO- Yoga (clases y cursos); Reiki (iniciaciones para 1º y 2º nivel); tratamientos para la salud (hierbas medicinales, elixires de gemas y de flores, test bioenergético) formación de Terapeutas; «Dones de la Pachamama» (productos naturales, de belleza, péndulos preparados, sahumerios especiales, etc.). Tels. : 682-7744, (099)17-30-17
PATRICIA SUAREZ- Trabajo con piedras y cristales (armonización, meditación, etc.). Venta y clases de tapices; manicuría y cosmetología. Tels. : 6827482.
PIERO BALMA-TIVOLA- Diseño gráfico, páginas web, clases de computación; enseñanza de yoga, clases de gimnasia yoga. Tel. : 2004847, 099 637777
RICARDO CARUSO – Electricista, automatización. Tel: 6825253.*
ROSANA – Alimentos caseros, artículos de mimbre. Tel: 696 3165.
SANDRA SOSA – Artesanías, antigüedades, lavadero (zona Pocitos). Tel: 7116602.
SANDRA RECTO (LUNA)- Hierbas medicinales. Talleres y venta. Tel. 6824147
SARA BRUNETO – Digitopuntura. Reiki. Peluquería. Tel: 6957327.
SILVIA- Mensajería; trámites en moto. Tel: 6958301
SILVIA- piezas patinadas: yeso, madera, hierro. Souvenirs porcelana fría, arreglos florales, restauración marcos, espejos, cuadros texturados. 6995-7178
SILVIA- asistente médica geriátrica, costuras, atención de niños a domicilio. 696-5287
SILVIA LANDAU – Terapeuta floral (flores del Uruguay). Traducciones español – inglés y alemán – español. Tel: 6013496.
SUSANA- Reiki 2° nivel, digitopuntura, masajes terapéuticos, educación física 3° edad. 682-5928
VERONICA BIANCHI – Publicidad en «Costa Noticias» (tiraje: 5000 ejemplares). Tel: 6828802 – 094 470 914.
VIOLA LISSNER – Energía; galletas macrobióticas. Tel: 6958757.
WILLIAMS ESQUERRE- Carpintería, artesanías en madera; sillas ergonómicas. Tel.: 6827482, 6821632
ZULMA DE BARROS- Podóloga, pie diabético, etc. Tel: 6962969.
ZULMA REINALDO – Zapatillas de cuero. Tel: 6821868.

NODO MALDONADO

ADELA ROSANER- Repostería. Tortas para fiestas. Tortas saladas. Tel:252774
ALEJANDRO ALONZO- Diseño gráfico informático. Mantenimiento de jardines. Tel: 236454
CECILIA PEREIRA- Fotocopias. Trámites ante BPS.DGI y MTSS. Tel:234448
DANIEL RUIZ- Albañil, pintura residencia. Limpieza de alfombras y tapizados. Mensajería. Tel : 488351
DENIS PACKE- Carpintería. Fletes 500Kg. Jardinería. Podas y cortes de arboles. Transporte de una persona y equipaje. Tel: 253381 y 094492144.
EDIT PEREIRA- Manicura. Pedicura. Depilación. Residencia vacacional en barra de Maldonado en baja temporada. Tel: 666557.
ELIDA CAMPOS- Cortinas, almohadones, acolchados, tapizados, fundas. Tel : 253381
HILDA SILVA- Doméstica. Cocina. Acompañamiento de enfermos. Tel : 231112
INES Y ROGER- Productores Agropecuarios (preguntar por Inés Buschiazo). Tel : 03152000 (TALA)
LAURA HERNANDEZ- Masaje tradicional y cursos de drenaje linfático. Shiatsu. Do in, Reiki. Envasados al vacío. Escultura en madera. Muebles tallados. Tarot (a voluntad) Tel: 221117
LELLA- Comida Macrobiótica. Cuidado de niños. Tel: 228962
MARI NODAR- Modista. Costura en general. Tel : 234257
PABLO CARABALLO- Limpieza integral de autos a domicilio. Pintura residencial. Limpieza de alfombras y tapizados. Dulces caseros a pedido. Casero momentáneo. Tel : 229498
PEDRO CURBELLO- Carteles. Pintor de letras. Construcción y service de luminosos. Dibujo publicitario (diseño y construcción de fachadas comerciales). Tel : 233966
RICARDO MONTAÑEZ – Tapicería. Toldos. Jardinería. Tel : 230852
ROMAN ZABALETA- Técnico sanitario. Especialidad en piscinas y riegos. Tel : 221117

NODO SAN JOSÉ

DIONES CASTRO – Acompañante. Tel. 27705
SUSANA FERNANDEZ – Acompañante. Tel. 22904
MARÍA DURÁN – Acompañante. Tel. 22106 / 23538
MARITA BARCELO – Administración. Fotocopias. Harina. Tel. 24117
FERNANDO RIVERO- Albañil . Membranas asfálticas. Tel. 30131
EDUARDO RIVERO – Albañil. Carpintería. Electricista. Mecánico de motos. Membranas asfálticas. Pintor de obra. Sanitario. Tel. 094215598
OSCAR TANIO – Albañil, artes marciales. Instructor de Aikido. Panadero. Tel. 23244
VERÓNICA BRITOS – Alfajores. Maestra. Show de tango. Tel. 27227
JORGE BARBOZA – Apicultor. Granjero. Profesor de biología. Verduras. Tel. 25396
MARISA CEDRANI – Artesanía. Tel. 27420
CAROLINA COLACHO – Artesanía. Tel. 21218
LEONARDO TECHERA – Artesanía. Tel. 27420
DIANA SILVA – Artesanía. Cocina. Cuidadora. Niñera. Profesora de filosofía. Tel. 30199
TERESA NAVARRO – Artesanía. Tel. 27478
JUAN DOMINGUEZ – Artesano. Tel. 27705
JUANI CEDRES – Asesor en marketing. Tel. 23921 / 094429416
YANELA GARCÍA – Bizcochuelos. Contabilidad. Cocina. Maestra. Moza. Tel. 20197
JOAN BETARTE – Cartelería. Tarjetas personales. Tel. 30191
ZULMA SELLANEZ – Chofer. Enfermería. 18 de Julio 859
JUAN F. MARICHAL – Chofer. Ellauri 095
TERESA DURÁN – Clases de tejido a mano. Tejido a mano ropa de bebé. Tel. 23538
VIVÍANA VILAR – Cocina. Limpieza. Cuidadora. Moza. Niñera. Promotora. Vendedora. Tel. 28177
NOEMI ODIOTTI – Cocina internacional. Espacios publicitarios. Locución. Oribe 697
PABLO GARCÍA – Confitero. Lateral José P. Varela 1037 bis
MARIELA TOFFUL – Conservas. Maestra. Modista. Durazno 1036, block B 204
PATRICIA DE LEON – Consultora de belleza. Tel 21534
ANDREA ACUÑA – Crochet. Manuel de Rodríguez 839
PAULA FERNANDEZ – Cuidadora. Enfermería. Batlle 306
FERNANDO VITETTE – Decoración. Diseño. Espacios publicitarios. Locución. Planos. Durazno 1036, block B 204.
CARLOS YEBRA – Electricista. Herrería. Sanitario. Suiza 1055
NASALIA BARRIOS – Empresa de limpieza. Pastas caseras. Tel : 25512
MARY SEQUEIRA – Estética corporal. Podóloga. Tel: 24291
RAUL REBOIRAS – Guardia de seguridad. Tel: 30131
SUSANA RIVAS – Higiene de columna. Maestra. Masaje estético. Tel: 25396
SANDRA SANCHEZ – Limpieza. Niñera. Tel: 30131
GABRIELA VITETTE – Limpieza. Tejido a mano. Tel: 25512
PERLA RIVERO – Limpieza. Niñera. Tel: 30131
M. DEL CARMEN RODRIGUEZ – Maquilladora. Tortas. Tel: 094362695
GLADYS RODRIGUEZ – Médica. Tel: 21502
ELIZABETH RODRIGUEZ – Modista. Organización de fiestas. Tel: 094432515
CARLOS ROMAY – Mozo. Manuel de Rodríguez 839
DOMINIQUE BIDEGAIN – Pebetes. Tel.28112
DALMA SCAGNI – Peluquera. Tel: 26457
ATILIO GUTIERREZ – Pintor de carteles. Pintor de obra. Tel.: 094363042
MARTA DIAZ – Plantas aromáticas. Tel: 23244/094428558
JOSE SCANIELLO – Plomero. Tel: 24438
ADRIANA IGLESIAS – Podóloga. Tel: 27067
LEONARDO TECHERA – Profesor de dibujo y pintura. Profesor de cerámica. Tel: 27420
ELSA SARAZOLA – Profesora de francés. Tel: 25215
TANIA CAMARGO – Psicóloga. Reiki. Tel: 30191
ENRIQUE AGUILAR – Psicólogo. Tel: 30199
TERESA HERNANDEZ – Publicidad. Tel: 22176
DAVID RABINOVICH – Publicidad. Suscripciones. Tarjetas personales. Tel: 23189
SUSANA RIVA – Reiki. Profesora de informática. Profesora de piano y solfeo. Tel: 20197/24463
MILKA SARAZOLA – Residencia para adultos. Tel: 26250
YENIFER HAHN – Repostería. Tel: 24663
FLORENCIA CURBELO – Tatuajes temporales. Tel. 22014
MIRELLA DE LEON – Tejido a mano. Tejido a máquina. Tel: 27006
MITHA MARTINEZ – Terapias de autoayuda. Tel: 23789/094462426
HUMBERTO PEREZ – Tortas fritas. Tel: 23343
MIGUEL SOTO – Turismo. Tel: 099342177

NODO LARRAÑAGA
(L.A.de Herrera y AltamiranoBiblioteca «El Cántaro Fresco» Reuniones y Ferias : Sábados 18:30 hs.-Montevideo)

BLANCA BAEZ – Costura, tejidos y pan. Tel. 4803557
CARLOS MILTON – Carteles. Asesoramiento publicitario. Tareas comunitarias. Cirene 3972
ELIZABETH – Modista, arreglos y confecciones. Tel. 4860979
FELIX- Service en pinturas de casas y apartamentos y trabajos sanitarios. Tel 4816079
JORGE- Pinturas, empapelados, enduidos; estudios biorrítmicos, cartas astrales. Mediador social, animación de grupo (FACILITADOR). Tel. 4860979
JULIO – Fotografía y murales. Retratos y fiestas. Recuperación de fotos y cuadros. Tel.: 3202316
LUIS MARIO – Médico Psiquiatra. Psicólogo. Psicoterapeuta. Psicosexologo. Tel.: 099107444
MARÍA MERCEDES – Servicio de enfermería, curaciones, inyectables. Control de presión arterial. Baños. No se cuidan enfermos. Tel.: 4873365 de 6 a 12 hs.
MARISA- Profesora de Yoga. Tel. 2115957
MIGUEL ANGEL- Sastre .Pantalones de vestir a medida para hombres. Tel. 4873019
MIRTHA RENEE – Cocinera y venta de ropa. Tel.: 4803422
NELLY – Masaje terapéutico (dígito presión) y estético. Modelación corporal (tonificación, reducción) Clases de italiano. Tel.: 7081942
NIDYA MABEL – Repostería, pintura en tela. Tel.: 5147199
SERGIO- Vidriero, venta y colocación. Todo en vidrio. Tel 5075154
ROBERT HEBERT – PROMOTON (telefonía celular) Asesoramiento acerca de servicios de telefonía celular. Tel. 5138367
WASHINGTON FREDY – Información histórica sobre nuestra cultura ancestral. Orígenes de nuestros primeros pobladores, filiación de instituciones culturales. Tel.: 3094501/06 int. 268.

NODO RINCON DEL PINAR

ALICIA – Psicóloga. Tipeo de textos en computadora. Tel: 698 89 11
ALICIA – Mermeladas y fonoaudiologa. Tel: 698 57 57
ANA – Comidas caseras. Tel: 698 50 71
CHOLY – Plantas aromáticas y cactus. Tel: 698 51 39
EVA – Enfermera, inyectables. Tel: 698 76 67
FEDERICO – Trabajos en mate. Lámparas.(Exposición en mercado de los artesanos) Tel: 698 64 92
IRIS – Comidas integrales. Tel: 698 88 63
JULIO – Imprenta. Tel: 698 83 69
LAURA – Clases de gimnasia. Sesiones de reiki. Taller de construcción de velas. Tel: 698 84 90
LEVIN – Trabajos de carpintería. Tel: 698 50 71
LUCÍA – Títeres para cumpleaños infantiles. Tel: 698 64 92
MAITE – Apoyo liceal y escolar. Sociología y derecho. Tel: 698 88 63
MARCELA – Terapia corporal. Flores de Bach. Tel: 698 86 69
MARTIN – Todo tipo de trabajos en jardinería. Tel: 698 57 30
NACHO – Albañilería y construcción. Tel: 698 88 63
NEGRITA – Masajes terapéuticos. Lavado de ropa. Tel: 698 88 63
OSVALDO – Diseño gráfico, publicaciones. Tel: 698 76 67
PABLO – Construcción. Tel: 698 57 57
PABLO PINA – Fotografía en general. Tel 698 51 39
PACHA – Fletes. Tel: 698 53 46
PUPE – Modista. Tel: 698 84 90
RAFAEL – Diseño gráfico, páginas web. Tel: 698 89 11
RAUL – Cocinera, repostera. Tel: 698 64 92 (vecina)
SEBASTIAN – Dibujo técnico profesional (planos de arquitectura).Tel: 698 64 92 (vecina)
TAMARA – Pan casero, integral y común. Tel: 698 64 92 (vecina)
WILLY – Construcción de tambores. Tel: 698 64 97


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s