η ιδέα

GlobalBrainRms ονειρευθήκαμε οι πολλοί και ακόμη σύνθημα το κάναμε και συχνά ακούγεται πλέον…

«Ένας άλλος Κόσμος είναι εφικτός»

υπαρκτός θα λέγαμε εμείς!

ένας κόσμος Σύνθεσης, που ξεκινά να υπάρχει μέσα μας.

Σαν  τη γεφύρωση των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας, αριστερού και δεξιού για  να προκύψει σύνθεση. Στις μέρες μας πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη, απασχολεί το ερώτημα αν είναι η Ανατολή ή η Δύση που έχει να  προσφέρει περισσότερα στον αναζητητή του άμεσου μέλλοντος μας (το τώρα) και γιατί;

Ας εξετάσουμε σύντομα ποια είναι τα στοιχεία που προσέφερε κάθε μια τους με τον πολιτισμό τους στην Ανθρωπότητα.

Η Δύση προσέφερε τις ομάδες και το ομαδικό πνεύμα, τα βιβλία, την γνώση, τον αντικειμενικό πολιτισμό, την μηχανιστική ανάπτυξη, την  τυποποίηση, την μαζική εκπαίδευση, την επιστήμη, την εξάσκηση της μνήμης, την επικοινωνία, τις μηχανές, την επιστημονική έρευνα, την πρακτική αντιμετώπιση της καθημερινότητας, την συγκεκριμένη σκέψη, τον μαθηματικό λογισμό, το συγκεκριμένο, ανέπτυξε δηλαδή το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου δίνοντας έμφαση στην υλιστική τεχνοκρατική αντίληψη.

Η Ανατολή με την σειρά της στην θέση των παραπάνω, έδωσε τα άτομα, τον Διδάσκαλο, τις Ιερές Γραφές, την Σοφία, την υποκειμενική μόρφωση, την Μυστικιστική ανάπτυξη, την Μοναδικότητα, την αγάπη για την Φύση και την ιερότητα του περιβάλλοντος και κάθε ζωής σε όλα τα βασίλεια, την έμνευση και την ενόραση, την εξατομικευμένη εκπαίδευση του μαθητή, την Θρησκεία, την Νοερά προσευχή, τον διαλογισμό, τον δημιουργικό οραματισμό, την αφηρημένη σκέψη, ανέπτυξε επόμενα  το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου δίνοντας έμφαση στην συνείδηση και την δημιουργία.

Και οι δύο ανέπτυξαν πολιτισμό και οι δύο, ήρθαν σήμερα στο σημείο της κρίσης. Και οι δύο αναγνωρίζουν σήμερα  ότι δεν υπήρξε ισόρροπη ανάπτυξη των δύο ημισφαιρίων μας σε πλανητικό επίπεδο. Πράγμα που γέννησε και συνεχίζει να τροφοδοτεί την σημερινή αναταραχή.

Ο δυτικός άνθρωπος επιζητά σήμερα την ανάπτυξη και διεύρυνση της συνείδησης του νοιώθοντας χάος μέσα του και μια αίσθηση ανολοκλήρωτου, παρ’ όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα, την κατοχή μυριάδων πραγμάτων και τις πολλές ιδιοκτησίες του.

Ο ανατολικός άνθρωπος επιζητά σήμερα την ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της έρευνας αμφισβητώντας την κληρονομιά εκείνη που τον έφερε σε φτώχεια, εξαθλίωση, υποταγή στο καθορισμένο (κάρμα) απο μια Θέληση επιβεβλημένη, που αδιαφορεί για την προσωπική του θέληση, μια αρχή έξω απ’ αυτόν  και ζητά ν΄ ακολουθήσει τον δρόμο του Δυτικού.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια στιγμή Ιστορική, σε μια στιγμή θα λέγαμε αγάπης και απαρχής ερωτικής σχέσης των δύο πολιτισμών και όχι στο δρόμο της σύγκρουσης των πολιτισμών, όπως κάποιοι επίμονα συνεχίζουν ν’ αναγγέλλουν. Έτσι μπορεί καθένας άνθρωπος ν΄ αναρωτηθεί, μέσα του.

Έχω μέσα μου τον δυτικό ή τον ανατολικό τύπο ανθρώπου;

Επιλέγοντας αυτό που μου λείπει μπορώ ν΄ ολοκληρωθώ σαν άνθρωπος;

Ας μας επιτραπεί να σας πούμε ολοκληρώνοντας .

Η ανθρωπότητα επιτέλους, ενοποιεί τον Πλανητικό της Εγκέφαλο.

η Σύνθεση αναδύεται!


Advertisements

One Response to η ιδέα

 1. Ο/Η Leftheris Moraitopoulos λέει:

  Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα του διαδύκτιου που έχω λάβει γνώση.
  Είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της εκφυλιστικής αγροτικής παραγωγής, του καταστροφικού τρόπου κατανάλωσης και ζωής σήμερα.
  Είναι ένα ΄Οραμα μιας πανανθρώπινης δράσης στηριγμένης στην αγάπη για τον άνθρωπο, τον πλανήτη, και κάθε όν που τον κατοικεί.
  Δουλειά από όλους.
  Είμαι στην διάθεσή σας για ο,τιδήποτε μπορώ να φανώ χρήσιμος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s