γεγονότα

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Περίσσεψε η καταχνιά σε χώρα και Πλανήτη και σε μαυρίλα τώρα μοιάζει να γυρίζει. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς γνώστες έτσι τώρα στη Κρίση. Χρειάζεται το νέο λόγο, το νέο όραμα, που ήδη στη συνείδηση και το μικρό μας κύκλο, ήδη ζούμε…ν’ αγκυροβολήσουμε σε περισσότερους και συνεργάτες νέοι να προστεθούνε.

Μιας και Χριστούγεννα, πλησιάζουν και το έλειμμα μας σε χαρά και όραμα μεγάλο, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε “3ημερο για Πρωτογενές Πλεόνασμα Γνώσης, Αγάπης, Θέλησης για ένα Νέο Κόσμο” και να αλληλεπιδράσουμε με τους πολίτες του νεοσύστατου Δήμου Νότιου Πηλίου μέσα από ομιλίες, εργαστήρια, δρώμενα, παραμύθια και φυσικά, τσίπουρο, κρασί μεζέ & μουσική.

Χρειαζόμαστε άμεσα, Πρωτογενές πλεόνασμα νέας Γνώσης, Αγάπης, Θέλησης για ένα κόσμο Σύνθεσης. Πλανητικά τα προβλήματα και εμείς πλανητικοί πολίτες ζητείται να γίνουμε και όχι οι καταναλωτές της εταιρικής παγκοσμιοποίησης.

οι Δρόμοι Σύνθεσης σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε μαζί, το Δεκέμβρη, στο Νότιο Πήλιο ένα τριήμερο εργασιών με σκοπό την σύνδεση την αλληλεπίδραση, τη κοινοτική ζωή, τη γνωριμία, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών του Δήμου Νοτίου Πηλίου φιλοδοξώντας ευγενικά, το μήνυμα των εργασιών να φθάσει μέχρι και τη περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Είστε όλες, όλοι σας άνθρωποι αξιόλογοι με συμμετοχή στη ζωή τούτου του τόπου και με όραμα που συνδιάζεται με θέληση και δράση για το Καλό εκφρασμένα και η εργασία που προσφέρετε σας αναδεικνύει, πέρα από τη στενή φόρμα του επαγγέλματος σας

Φίλες, φίλοι σας καλούμε να συμμετέχετε, στο 3ημερο 16 – 17 – 18  Δεκέμβρη μ’ όποιο δόκιμο τρόπο εσείς επιλέξετε και το θελήσετε,

πάνω σε 3 θεματικούς άξονες:

τη Παιδεία στη Νέα Εποχή

τη Διαβίωση (Φυσική, Συναισθηματική, Νοητική και Πνευματική)

το Περιβάλλον και την Οικολογία στην Επιστήμη, την Οικονομία, τη Πολιτική

έτσι στο Δήμο Νότιου Πηλίου το 3ήμερο θ’ αναπτυχθεί σε 3 δημοτικές ενότητες του Δήμου (Μηλιές, Τρίκερι, Αργαλαστή) με τη πρωτεύουσα του Δήμου την Αργαλαστή να της δίδεται το μεγαλύτερο βάρος.

βλέπουμε…

παιδαγωγοί, καθηγητές, νέοι αγρότες, καλλιεργητές, καλλιτέχνες, γιατροί, φυσικοί θεραπευτές, µουσικοί, αρχιτέκτονες και ψυχολόγοι, µεγάλοι και παιδιά και όσοι για τα κοινά εργάζονται παραµύθι να εξιστορούν για την Κρίση τη δικιά µας & τη Πλανητική, σε χώµα, νερό, αγέρα, διάστηµα.

να συν-ζητούµε για την Πλανητική Σύνθεση, την Παγκόσµια συνεργασία, την Δηµιουργική χρήση των Νέων επιστηµών και τεχνολογιών την Νέα Παιδεία, που θα βασίζεται πάνω στην Επιστήµη των Ορθών Ανθρώπινων Σχέσεων. Για την Σύνθεση µιας Νέας Συνείδησης πρακτικών ιδεαλιστών με προτάσεις και λύσεις σε καιρούς κλιµατικών αλλαγών, σε καιρούς φόβου που οδηγεί σε εξατομίκευση, αποσύνθεση σε καιρούς κλιµατικών αλλαγών που θα επιβαρύνουν περισσότερο την σοβούσα ήδη κρίση, βρίσκουμε δρόμους Σύνθεσης, Χαράς. Συμμεριζόμαστε, όραμα, προτείνουμε λύσεις, αναδεικνύουμε πρακτικές προτάσεις, δοσμένες επιτυχημένες πρακτικές στο κόσμο, συνεισφέρουμε στο 3ημερο με δρώμενα, συνεισφορά εργαστηρίων, πρακτικών.

Δημιουργούμε Πρωτογενές Πλεόνασμα και Γιορτάζουµε το 3ήμερο τιμώντας 3 περιοχές του Νότιου Πηλίου τις Μηλιές που με κέντρο την Αργαλαστή απέχουν 20 χλμ (21’) & το Τρίκερι που απέχει 38 χλμ (43’) με κεντρικό σημείο των εργασιών την Αργαλαστή

Το πρόγραμμα καλύπτει 13 ώρες εργασιών, ξεκινά την Παρασκευή, 16 ΔΕΚ στις 6 και τελειώνει στις 9. Μετά μουσική βραδιά, μεζές και κρασάκι σε ταβερνάκια. Συνεχίζουμε το Σάββατο 11 πμ με 14:00 μμ και πάμε μέχρι τις 9 μμ, τραγούδι ύστερα με φαγητό και τέλος τη ΚΥ 11 με 14:00 μμ. Φαγητό έπειτα και μεσημεριανή η μουσική μας παρέα.

Θέλετε να συμμετέχετε με εισήγηση, παρουσίαση, εργαστήρι, δρώμενο, μουσική, τραγούδι καταθέτοντας το ταλέντο σας, τη γνώση σας, την εμπειρία σας; αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας και πείτε το μας αγαπητή φίλη, φίλε.

Επισκεφθείτε το blog που δημιουργήσαμε για το 3ημερο

επιλέξτε τη σελίδα  «Συμμετοχή»  και περιγράψτε τη μορφή της συμμετοχής σας στη φόρμα που θ’ ανοίξει   http://southpelionsynthesis.blogspot.com

Για κάθε παραπέρα πληροφορία  https://dromoisynthesis.wordpress.com/  και για συνεννόηση επικοινωνήστε  email:pathways2synthesis@gmail.com , info@bbgr.org  ή  στα τηλέφωνα μας

2423054054 & 54057 Κ. 6984638431 & 6977603064

Μόνο γρηγορείτε…το παράθυρο για απαντήσεις και συμμετοχές θα κλείσει στις 2 ΔΕΚ μιας και θα πρέπeι να παρουσιάσουμε το πλήρες πρόγραμμα και στο Δήμο Νότιου Πηλίου που μας παραχωρεί τις αίθουσες. Οι Δρόμοι Σύνθεσης, θα καλύψουνε τη διαμονή και διατροφή κάθε συντονιστή στις εργασίες του 3ημέρου.

Όσο για τα έξοδα μας, δεν τα καλύπτει ούτε σπόνσορας, ούτε χορηγός και δωρεάν η  προσέλευση είναι. Οι εργασίες της Δρόμοι Σύνθεσης, συνεισφέρονται δωρεάν και στηρίζονται οικονομικά μόνο σε εθελοντικές συνεισφορές.

σας ευχαριστούμε

για τη Δρόμοι Σύνθεσης

ο πρόεδρος

Δημήτρης Τσιγγάνης


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s